Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Stad voor lezers

Nóg eens de loftrompet afsteken over mijn stad? Geen probleem. Ze blijft me er aanleidingen toe geven. Deze keer omdat ze de titel 'UNESCO City of Literature' nastreeft. En dat kan ik als boekenliefhebber alleen maar toejuichen.

Pleidooi voor Antwerpse titel

Antwerpen en literatuur? Het is een geslaagd huwelijk. In 2004 was Antwerpen UNESCO Wereldboekenstad, de stad telde al vijf stadsdichters, er was het literaire festival 'De Stad van Elsschot', en jaarlijks ontvangen de Antwerpenaren de Boekenbeurs.

Redenen genoeg dus om ons de titel te geven. Al wordt die maar met mondjesmaat uitgedeeld: tijdens zijn zevenjarige bestaan ontvingen maar vier steden hem.

U begrijpt dat ik alvast mijn vingers kruis. Dan mag ik bij de toekenning opnieuw stoefen over mijn stad - iets wat me vlot afgaat :-)


Lees ook

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de geweldige tekst. Schitterend geschreven!

Nathalie Van Nuffel