fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Sex of seks?

sexofseksSeks is niet hetzelfde als sex. Dat weet ik na het lezen van Taal is zeg maar echt mijn ding. Paulien Cornelisse schreef het boek. Het gaat over taal. Niet over hoe mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.

Dat is soms walgelijk, en soms aandoenlijk. Wat volgens Paulien Cornelisse in elk geval vaststaat, is dat mensen bijna nooit zeggen wat ze bedoelen. 'Als ik even heel eerlijk ben' lijkt de opmaat tot vriendelijk commentaar, maar is meestal de inleiding tot keiharde kritiek onder de gordel. Veel mensen vinden dat wij ons vooral door het gebruik van taal onderscheiden van wilde beesten. Paulien Cornelisse ziet taal niet als een teken van civilisatie, maar meer als een voortzetting van omgangsvormen uit de oertijd. We zijn nog altijd bezig elkaar te vlooien en tegen elkaar te gillen, alleen doen we dat nu op een veel ingewikkeldere manier.

Het boek is een bestseller in Nederland: meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Op de website van uitgeverij Contact lees ik het commentaar van Paul De Leeuw: "Dit boek is een genot om te lezen. Ontzettend grappig. Ik heb heel erg gelachen." De man heeft overschot aan gelijk. Het boek is hilarisch. Een echte aanrader!


Lees ook