Schrijven voor b2b-publiek? De jacht is geopend!
Schrijven voor b2b? Daarvoor volgt u de gouden stelregels van Schrijf.be: wees direct, vermijd twijfelwoorden en gebruik professionele taal.
Trekt u zelf uw pen voor uw b2b-website, -brochure of -postkaart? Geweldig! Maar let op: pas uw jaagstijl aan. Want b2b-contactpersonen zijn een ras apart. U herkent ze aan chronisch tijdgebrek, dodelijke directheid en een no-nonsensementaliteit.
Schrijven voor b2b? Kies het rechte pad
U wilt bedrijven overtuigen om een beroep te doen op uw diensten: dat is duidelijk. Alleen: maakt uw website dat ook duidelijk? Weet een prospect in een, twee of maximaal drie zinnen wat hij aan u heeft? Mysterieuze slogans, grappige teamfoto’s en ultratechnische video’s? Fijn, maar hou ze aan de zijlijn. Want laat u een prospect in het ongewisse? Dan krijgt u het genadeschot.
Maak in een, twee of maximaal drie zinnen duidelijk wat u doet.
Schrijven voor b2b? Knal twijfel af
Een goede verkoper staat stevig in zijn schoenen. Zelfverzekerd. Daadkrachtig. Zonder enige twijfel. Een goede verkooptekst:
- richt de spotlights voluit op uw USP’s
- toont geen tekortkomingen – tenzij u die ruimschoots compenseert met andere troeven
- laat geen ruimte voor ontkrachters
Blaas uw prospect omver met uw zelfverzekerde tekst. Opgelet: blaas niet té hoog van de toren – niemand houdt van een blaaskaak.
Schrijven voor b2b? Mik niet op jonkies
Associeert u copywriting met hippe teksten met een hoekje af? Klopt deels … Slang, dialect en jeugdtaal komen wel eens aan bod in advertenties, YouTube-filmpjes of radiospotjes. Logisch, er worden vooral b2c-producten aan de man gebracht. En consumenten laten zich verleiden door herkenbare nonchalance en een behaaglijke sfeer.
Maar een professional? Die zoekt rotsvaste betrouwbaarheid en een strakke follow-up. En daarvan overtuigt u hem níét met slang of streektaal.