Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 181

 1. Deze sfeerbeelden geven jou alvast een impressie van hoe het er aan toe ging.
  √... van hoe het er toeging.
  Volgens Van Dale 'gaat het er vreemd toe'. Wij plakken er vaak 'aan' ... bij, maar dat blijkt niet nodig. En als er nu íets is, wat wij nooit doen ... dan is het toch wel iets overbodigs schrijven, zeker!
 2. U ontspant misschien liever in een stoombad of een sauna? Die vindt u ook bij ons!
  ... sauna? Doet u ook bij ons!
  'Die' kan niet tegelijk op stoombad (dat) én sauna (die) slaan. Want in de eerste zin staat 'of' en in de tweede verwijs je dus telkens naar een enkelvoud. Met 'vinden' kom je er moeilijk uit. Als je 'doet' schrijft, leg je de klemtoon op de ontspanning. En vermijd je het probleem.
 3. Voor veel bejaarden is het moeilijk om te reizen zonder begeleiding, door hun ziekte, handicap of leeftijd.
  √ ... ouderdom.
  Leeftijd is iets wat jongeren beleven. Op latere leeftijd kom je op een zekere ouderdom. Niet erg: ik kan ervan meespreken! Mijn haren en tanden vallen uit, ik krijg rimpels en (soms) overal pijn, en mijn huisgenoten zeggen dat ik soms mors. Maar voor de rest heb ik met ouder-dom geen probleem!
 4. Net voor de maaltijd steken we graag een gebed van lof af.
  √ ... spreken we graag een gebed van lof uit.
  Een speech kun je afsteken. Dat is correct. Maar een gebed spreek je uit.
 5. U vindt bij ons een uitgebreide vloot verreikers.
  √ ... ver-reikers.
  Jij denkt natuurlijk: "Hola, Marcel, foutje! Het moet verrijkers zijn." Toch niet, want het gaat hier om een grijper met een hydraulische uitschuifarm die dus ver kan ... reiken. Eentje waarmee sommigen zich ook verrijken, als ze ermee werken. Verreiker staat in Van Dale, maar ik zou het woord voor de leesbaarheid altijd met een koppelteken schrijven.

Tevreden klanten

Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
Uitpakken met knappe foldertekst
Interalu smart ceilings
Heel herkenbaar voor onze klanten
Uitmuntende tekst in recordtempo
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Ik lig nergens meer wakker van
Volbloed taalkunstenaars
Tien voor thee én voor taal
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Dynamische taalprofessionals
Snel, accuraat, betaalbaar
Doorzettingsvermogen en creatieve input
Teksten van de bovenste plank
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
Het resultaat overtrof mijn verwachtingen
Onze nieuwe website straalt!
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Verkoopbrief was schot in de roos

Wat klanten zeggen

Wim, schitterend werk, de e-mailing. Ik krijg van iedereen fantastische complimenten op alle vlakken. Bedankt - ook aan je team.

Veerle Danneel