Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 172

 1. Wij leggen uw zinken profielplaten naast elkaar - volgens de regels van de kunst. Die reiken telkens van de goot tot aan de nok.
  Die platen reiken ...
  Als je 'platen' niet herhaalt denkt de vlugge lezer misschien dat de 'Die' van de tweede zin terugslaat op 'regels' en moet hij de zin herlezen. Wat je als schrijver absoluut moet vermijden. Want dan ben je hem (die lezer :)) kwijt!
 2. Met dit elektriciteitssysteem verloopt de commutatie van de modules heel snel.
  √ ... verwisseling of omkering
  Ik begeef me hier op glad ijs, ik weet het. Maar je kent ondertussen mijn voorliefde voor de eenvoud. Als commutatie inderdaad verwisseling of omkering betekent, waarom dan commutatie gebruiken? Om meer indruk te maken? Om intellectueel te ogen? Met de hele Chinese republiek, maar niet met mij, hoor!
 3. Hier moeten we plaats maken voor de ingangsrijstrook voor andersvaliden.
  √ ... ingang
  Tja, ingangsrijstrook is wel knap gevonden, maar toch heel complex. Ingang lijkt me helemaal te volstaan. En veel eenvoudiger.
 4. Wij onderscheiden meteen nep van echt en geven u een gunstige prijs voor uw sierraden.
  √... sieraden
  Dit heb ik al eens verteld, maar blijkbaar is het een hardnekkige spellingknoop. De verleiding is altijd heel groot om hier twee r-en te schrijven. Maar de etymologie van het woord brengt soelaas. De -aad is een overblijfsel van het oorspronkelijk Middelhoogduitse -ot zoals in 'cyrod', dat kostbaar geschenk betekende. Denk ook aan kleinood, dat dezelfde laatste lettergreep heeft. Of onthou gewoon dat sieraad met een -r is. Ook goed!
 5. U krijgt twee vrije dagen bij het overlijden van een broer of zus, schoonbroer of schoonzus, grootouder of kleinkind als die bij u in huis woonde.
  √... als die of dat bij u in huis woonde.
  'Die' slaat terug op 'grootouder of kleinkind'. Grootouder is een de-woord en kleinkind een het-woord. Dus dat wordt 'die of dat'. Anders klopt het niet!

Tevreden klanten

Mijn folder doet nu het werk voor mij
Interalu smart ceilings
Snel, accuraat, betaalbaar
Ik lig nergens meer wakker van
English, in other words
Ze wisten meteen wat ik wilde
Hun webteksten maken ons webontwerp nog krachtiger
Timing altijd stipt gerespecteerd
In één rechte pennentrek naar de finish
Dynamische taalprofessionals
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Goed voor planning en humeur
Onze uitnodiging was een groot succes
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
De inbegrepen correctieronde vind ik een hele geruststelling
Het hart van onze website
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Professioneel, prettig, dynamisch

Wat klanten zeggen

Zaterdag heb ik mijn toespraak gedaan en ik wou jullie zeggen dat ik veel lof kreeg voor de mooie woorden die jullie neerschreven.

Dominique Roelandt
Muziekzolder