fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 122

 1. Dit is een online werkinstrument met een intelligente zoekmotor: zonder twijfel de volledigste informatiebron voor overheidsopdrachten.
  √ ... onlinewerkinstrument ... volledige
  Samenstellingen met online schrijf je volgens de Woordenlijst in één woord. En vol is vol: volledig heeft geen trappen van vergelijking. Als je toch wilt differentiëren, moet je grijpen naar 'meer gedetailleerd', of iets dergelijks.
       
 2. De visuele elementen van de applicatie aanpassen
  √ ... toepassing
  Hopla, nog zo'n modewoord: applicatie. Willen we dat eigenlijk wel? Toepassing bestaat al jaren! Wat is er mis mee? 
       
 3. Onze klanten kunnen op hun beide oren slapen.
  √ ... slapen gerust of slapen als een roos
  Nog zo een gallicisme en het is meteen Kerstmis en Pasen op dezelfde dag! Je moet dat trouwens eens proberen: tegelijk he, en niet vals spelen: het lukt je nooit. Tenzij je één oor afhakt: een Van Goghje doen dus. En die kunnen: weg ermee, kijk maar bij nummertje 5.
    
 4. Minder kosten voor beveiliging van gegevens: onze datacenters zijn oninneembare vestigingen: er gaat nooit ook maar één byte data verloren.
  √ ... vestingen.
  De uitdrukking 'een oninneembare vesting' refereert duidelijk aan de oorlogstaal. Een vesting is een zwaar bewaakt, militair verdedigingscomplex.
    
 5. Wij brengen die fouten gedetailleerd in kaart, zodat wij ze met gerichte adviezen kunnen wegwerken.
  √ ... en werken ze met gerichte adviezen weg.
  De bijzin na 'zodat' drukt geen gevolg uit. Als je er een nevenschikkende zin van maakt, loopt het geheel veel vlotter. Bovendien heb ik er nog maar eens dat oervervelende 'kunnen' uitgegooid. 'Kunnen' verzwakt je boodschap. Vermijd het! Het is een woord voor watjes.
    

Lees ook