string(2) "be"
array(7) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(44) "https://schrijf.be/nl/blog/schrijf-beter-103" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" ["locale"]=> string(5) "nl-BE" }
array(6) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(44) "https://schrijf.be/nl/blog/schrijf-beter-103" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" }
Schrijf.beter 103
- Maar wat als uw medewerker ziek valt?
√ wordt
Ziek vallen oogt misschien wel spectaculair, maar is geen correct Nederlands. Trouwens, die medewerker 'steekt' dan ook niet in bed, zoals wij vroeger in Antwerpen zeiden, hij of zij ligt daar gewoon in. :)
- Wij voeren al uw projecten uit in bestaande gebouwen of na ruwbouw.
√ oudere of al afgewerkte
Brrr, een andere kwelgeest die mijn leven verpest: bestaande. Neem nu een bestaande klant ... net of een potentiële of nieuwe klant niet bestaat. Gruwelijk! Dus ga ik dan maar op zoek naar alternatieven. Het beste vind ik nog ... niets. Je praat over klanten en prospects bijvoorbeeld. In het geval van gebouwen is dat moeilijker. Hier opteer ik voor 'al afgewerkte' of 'oudere'.
- De natuur temmen, maar toch in haar recht laten.
√ respecteren
Tja, je partner temmen, tot daar aan toe. Maar de natuur respecteer je beter!
- Zeven en vijftig tuinen, privé en publiek - dat is het opzet van dit verbluffende boek.
√ zevenenvijftig ... de opzet
Nog altijd schrijven we telwoorden fout. Niet moeilijk, want de regel is ook heel verwarrend. Maar goed: de basisregel is: tot duizend in één woord. Dat zouden we toch moeten kunnen onthouden. De en het opzet: twee mogelijkheden met telkens een andere betekenis. De opzet is een plan, een bedoeling. Het opzet is volgens VRTtaal.net pejoratief en betekent 'opzettelijkheid'.
- Het zijn uw kinderen. En dus staat u er dag in dag uit voor klaar.
√ voor hen
Omdat het voornaamwoordelijk bijwoord 'ervoor' gesplitst is, heb je het misschien niet onmiddellijk door: het gaat hier om mensen en dus mag je 'ervoor' niet gebruiken. Het moet zijn 'voor hen'.