Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(39) "https://schrijf.be/nl/blog/perte-totale"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "article"
 ["url"]=>
 string(39) "https://schrijf.be/nl/blog/perte-totale"
 ["image"]=>
 string(53) "https://schrijf.be/images/blog/een-boek-schrijven.jpg"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Perte totale

een boek schrijven Schrijven copywriters ook boeken? Misschien. Ik ken er geen een, en ook bij mijzelf blijft het onsterfelijke auteurschap een van mijn favoriete wensdromen tijdens een slapeloze nacht.

Ik schreef ooit de bindteksten voor een fotoboek over de sluiting van Renault - dat wel. De autofabriek legde de boeken neer in 1997. Het was een donderslag bij heldere hemel, een drama voor de duizenden werknemers, een kaakslag voor de politiek en de vakbonden. Iedereen knock-out.

'Dit doet de deur dicht' was de slogan die ik bedacht voor de gemeenschappelijke vakbondsacties. En al even gemeenschappelijk besloten de metaal- en bediendecentrales van het ACV en het ABVV om mij een boek te laten samenstellen. "Omdat deze harde strijd en de grenzeloze solidariteit dingen zijn die een mens niet mag vergeten."

Aan mij kwam de eer toe om ons collectieve geheugen te steunen met 118 pagina's fotoverslag. Ik schreef niet alleen de inleiding en de bindteksten. Ik spoorde ook alle foto's op van persfotografen en fotoredacties, en zocht en vond een uitgever: Hadewijch. Het was keihard werken, maar het resultaat mocht er zijn: een boek met mijn naam op de cover!

Jammer genoeg zijn dit soort boeken geen lang leven beschoren. En die onsterfelijkheid laat ook op zich wachten. In de Fnac vond ik 'mijn' boek al een jaar later terug met een fikse korting. Bij De Slegte, nu Polare, is er nog één tweedehands exemplaar beschikbaar, voor 10 euro. Dus haast jullie. Wie het eerst komt, het eerst maalt!