Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Parkeren met taalgevoel

  Stél, u gaat een dagje shoppen bij onze Noorderburen. Uw wagen parkeert u dicht bij het stadscentrum - een zone waarin u moet betalen, van maandag tot zaterdag. Steekt u dan geld in de parkeermeter?

Een stomme vraag - vindt u. Natuurlijk betaalt u! Een boete is duurder.

Depositphotos 73480399 xl 2015 

Onze Noorderburen zelf denken er niet zo over wanneer ze in België parkeren - neen, niet omdat ze te gierig zijn om te betalen. Wél omdat ze het anders interpreteren. Zo blijkt uit een artikel uit De Standaard.

Lang parkeren, niet betalen

Voor Nederlanders betekent 'betalen van maandag tot zaterdag' dat je op zaterdag niet meer moet betalen. Want dan zou er 'tot en met zaterdag' moeten staan. Vlamingen begrijpen de boodschap dan weer wél - waarschijnlijk omdat ze het gewoon zijn om voortdurend parkeergeld in de meters te stoppen.

Hollandse logica

De taalspecialisten van De Standaard en de VRT geven de Ollanders alvast gelijk. Combineren we 'tot' met een datum, zoals de voorstelling loopt tot 30 juli? Dan rekenen de Vlamingen de 30ste er nog bij. Nederlanders niet. Voor een combinatie met een dag, zoals tot zaterdag, trekken de Nederlanders die redenering door. En betalen ze dus niet.


Lees ook

Wat klanten zeggen

Uw werk zit erop ... bedankt! Wij zijn zeer positief zowel over de vlotte samenwerking als over uw pen, ideeën, kort maar krachtige inhoud, chapeau :-)

Anja Roman
Ecotrust