fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Niet helemaal onkansrijk

Gisterenavond werd het voetbalbeest in mij wakker. Een kraker als Manchester-Barcelona wil deze jongen voor geen geld van de wereld missen. Toevallig volgde ik de wedstrijd op Nederland 3.

Erover

Als eindredacteur kan ik mijn taalstekker moeilijk uit het stopcontact trekken. Zelfs niet tijdens een voetbalwedstrijd. Ik geniet dan ook van Filip Joos (VRT) en Peter Morren (VTM), want zij strelen mijn taalgevoel met hun juist gekozen woorden, zinnen, uitroepen. Kortom, je voelt dat die kerels jong, slank en snel zijn. Net als hun taal.

Aanstondse wisseling

Net daarom kreeg ik gisteren de slappe lach van hier tot in ... Manchester. Ik citeer de Nederlandse commentator: "Er gaat zeer aanstonds gewisseld worden!" En een paar minuten later: "Een dubbele wissel van Manchester United is nu aanstaande." Soms denk je, dat je het dan wel hebt gehad. Ambtenarees, verouderd taalgebruik, Expo 58-taal. Maar dit was zover ... erover, dat het hilarisch werd. En zelfs 'iets begon te hebben'.

Onkansrijk

Mijn taalbroek zakte helemaal af bij: "Nou, Eto'o was met die kopbal niet helemaal onkansrijk!" Als je dit zinnetje ontleedt en met de nodige uitleg opstuurt naar Zweden, komt het in aanmerking voor de Nobelprijs Literatuur. Prachtig: onkansrijk is al een beauty, maar daarvoor nog niet helemaal gepositioneerd krijgen. Nou moe. Geen Vlaming die hem dat nadoet. Kom op met die man, ik wil zijn naam weten en kennismaken! Hij verdient een museum. Van niet onaardige taalantiquiteiten.


Tevreden klanten aan het woord

Doorzettingsvermogen en creatieve input
Schrijf.be? Dat is super service!
Meer dan schrijven
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Onze productvoordelen spatten van het scherm
Ze wisten meteen wat ik wilde
Superlatieven schieten tekort
Valse noot? Toch mooi lied!
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
Open en duidelijk
Al onze troeven op één blad
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Trainees verguld met de hands-on workshop
Je krijgt altijd sterke teksten
De tekst past bij mij
De inbegrepen correctieronde vind ik een hele geruststelling
Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
Die mannen weten wat ze doen!
Wat er nog beter kon? Niets.
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline

Wat klanten zeggen

Jullie zijn héél goed bereikbaar, werken snel en secuur, en checken altijd of alles is toegekomen en afgesloten is. Aangenaam om mee te werken!

Carolijn Leujes
Pharos Reizen