Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Ne mini met ne curryworst

Dialecten. Sommige taaldeskundigen krijgen er 'de wubbe' van. Ze willen ze één voor één in de pan hakken - tot er geen enkel meer overblijft. Maar ik - als taalliefhebber - bewonder juist de gevarieerdheid van onze taal. Ik prijs mezelf dan ook gelukkig dat ik het voorrecht heb om verschillende dialecten te kennen. Want toen ik vier jaar oud was, verkaste ik van de provincie West-Vlaanderen naar de provincie Antwerpen.

Spelen op de renne en de afrijzer

Toegegeven, mijn inburgeringsproces liep niet altijd van een leien dakje. Vroeg ik als vierjarige aan mijn nieuwe Antwerpse vriendjes waar de 'renne' stond? Dan hadden ze geen flauw idee dat ik op zoek was naar een schommel. En toen zij mij aanspoorden om op 'den afrijzer' te gaan, wist ik niet dat ik enkele seconden later op een glijbaan zou zitten.

Problemen in de frituur

dialecten

Maar ondertussen ben ik perfect 'tweetalig'. Met mijn familie in West-Vlaanderen praat ik West-Vlaams. Tegen mijn vrienden uit Antwerpen spreek ik een soort Klein-Brabants dialect - maar nooit écht plat. En dat gaat allemaal vanzelf. Behalve wanneer ik in de frituur sta. Dan moet ik altijd goed nadenken. Sta ik in Antwerpen of West-Vlaanderen? Belangrijk. Want vraag ik in West-Vlaanderen 'ne mini' met 'ne curryworst' of 'ne saté'? Dan begrijpen ze niet dat ik eigenlijk 'een kinderbakske' met 'een frikadelle' of 'een brochette' wil verorberen.


Tevreden klanten

Mijn geheime wapen om te scoren in Google
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Mijn folder doet nu het werk voor mij
Vakkundig en toch toegankelijk, professioneel en toch persoonlijk
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Snel, deskundig en accuraat
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Schrijf.be? Dat is super service!
Superlatieven schieten tekort
Schrijfdokter biedt ruimte om zelf zaken te ontdekken
Teksten van de bovenste plank
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Gelukkig met deze contentpartner
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Goed meegedacht, goed neergeschreven
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Our main selling points stood out perfectly
Efficiënt, makkelijk én snel
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden

Wat klanten zeggen

Dank voor het al geleverde werk. Ik vind het ronduit geweldig!
Kijk alvast uit naar de rest.

Katrijn Van den Hende
Onyx Virtual Academy