fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Ne mini met ne curryworst

Dialecten. Sommige taaldeskundigen krijgen er 'de wubbe' van. Ze willen ze één voor één in de pan hakken - tot er geen enkel meer overblijft. Maar ik - als taalliefhebber - bewonder juist de gevarieerdheid van onze taal. Ik prijs mezelf dan ook gelukkig dat ik het voorrecht heb om verschillende dialecten te kennen. Want toen ik vier jaar oud was, verkaste ik van de provincie West-Vlaanderen naar de provincie Antwerpen.

Spelen op de renne en de afrijzer

Toegegeven, mijn inburgeringsproces liep niet altijd van een leien dakje. Vroeg ik als vierjarige aan mijn nieuwe Antwerpse vriendjes waar de 'renne' stond? Dan hadden ze geen flauw idee dat ik op zoek was naar een schommel. En toen zij mij aanspoorden om op 'den afrijzer' te gaan, wist ik niet dat ik enkele seconden later op een glijbaan zou zitten.

Problemen in de frituur

dialecten

Maar ondertussen ben ik perfect 'tweetalig'. Met mijn familie in West-Vlaanderen praat ik West-Vlaams. Tegen mijn vrienden uit Antwerpen spreek ik een soort Klein-Brabants dialect - maar nooit écht plat. En dat gaat allemaal vanzelf. Behalve wanneer ik in de frituur sta. Dan moet ik altijd goed nadenken. Sta ik in Antwerpen of West-Vlaanderen? Belangrijk. Want vraag ik in West-Vlaanderen 'ne mini' met 'ne curryworst' of 'ne saté'? Dan begrijpen ze niet dat ik eigenlijk 'een kinderbakske' met 'een frikadelle' of 'een brochette' wil verorberen.


Tevreden klanten aan het woord

Meer dan schrijven
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
Teksten die meeleven
In één woord? Kwaliteit!
Al onze troeven op één blad
Teksten vertaald … én verbeterd!
Onze baseline ligt lekker
Topteksten, hoedje af
Ik wilde er geen letter aan veranderen
Allroundtekstatleten
Doet wat het belooft - en vaak meer en sneller
We klimmen een onlinetrap hoger
Mijn geheime wapen om te scoren in Google
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
A message that hits home
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Je krijgt altijd sterke teksten
Exact wat ik zocht
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden

Wat klanten zeggen

Ik vind (en samen met mij het commerciële team) de Nederlandse tekst veel beter dan de Franse originele.

Freddy Lecock