Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

La utileco de Esperanto

Een taal die iedereen over de hele wereld begrijpt. Dat is de opzet van Lejzer Zamenhof wanneer hij het Esperanto ontwerpt. Een kunsttaal met een eenvoudige woordenschat en simpele grammaticaregels. Het Esperanto wordt in 1954 officieel erkend door de UNESCO en telt ondertussen twee miljoen sprekers.

To Esperanto or not to Esperanto?

Ik weet niet of u het Esporanto machtig bent. Maar ik alvast niet. Voor onwetende zieltjes als ik is er nu Google Translate, dat onlangs deze kunsttaal opnam in zijn tool. Uitproberen! Dacht ik. Dus ging ik even loos met enkele voorbeeldzinnen die ik me dag in dag uit inprent:

* doe de ego-test = fari la egoo test
* verklaar de oorlog aan 'kunnen' = povas deklari militon
* vergeet de call to action niet = non forgesu la alvokon a la ago
* lees je tekst hardop = legi tekston laute

Leuk voor eventjes. Maar volgens mij gaat de kunsttaal toch aan zijn doelstelling voorbij. Alsof mensen aan de andere kant van de wereld me verstaan, als ik Esperanto spreek. Ik dénk het niet. Toch maar Engels dan?


Tevreden klanten

De 'vloek der kennis' omzeild
Mijn folder doet nu het werk voor mij
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Verkoopbrief was schot in de roos
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Uitstekende partner voor elke taalklus
Trefzeker, duidelijk en snel.
Niemand nog een excuus voor slechte teksten
De juiste stem voor elke doelgroep
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Schrijvers en blijvers
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Luminus gaat voor teksten die bruisen van de energie
Authentic while still meeting SEO needs
Geen discountfirma − gelukkig maar

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de copy. Ziet er prima uit! Geen opmerkingen van mijn kant.

Stijn Dom