fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

La utileco de Esperanto

Een taal die iedereen over de hele wereld begrijpt. Dat is de opzet van Lejzer Zamenhof wanneer hij het Esperanto ontwerpt. Een kunsttaal met een eenvoudige woordenschat en simpele grammaticaregels. Het Esperanto wordt in 1954 officieel erkend door de UNESCO en telt ondertussen twee miljoen sprekers.

To Esperanto or not to Esperanto?

Ik weet niet of u het Esporanto machtig bent. Maar ik alvast niet. Voor onwetende zieltjes als ik is er nu Google Translate, dat onlangs deze kunsttaal opnam in zijn tool. Uitproberen! Dacht ik. Dus ging ik even loos met enkele voorbeeldzinnen die ik me dag in dag uit inprent:

* doe de ego-test = fari la egoo test
* verklaar de oorlog aan 'kunnen' = povas deklari militon
* vergeet de call to action niet = non forgesu la alvokon a la ago
* lees je tekst hardop = legi tekston laute

Leuk voor eventjes. Maar volgens mij gaat de kunsttaal toch aan zijn doelstelling voorbij. Alsof mensen aan de andere kant van de wereld me verstaan, als ik Esperanto spreek. Ik dénk het niet. Toch maar Engels dan?


Tevreden klanten aan het woord

Webteksten die kleven
In één rechte pennentrek naar de finish
Volbloed taalkunstenaars
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Een baken van kwaliteit
“Storytelling met resultaat”
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Authentic while still meeting SEO needs
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Prima tekstkwaliteit, vlekkeloze projectopvolging
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
Goed voor planning en humeur
Winning team
Snel, accuraat, betaalbaar
Verkoopbrief was schot in de roos
Geen centimeter ruimte voor fouten
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Net wat een start-up nodig heeft
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent

Wat klanten zeggen

Super bedankt voor de vlugge levering!

Sophie Dumont
Securex