Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kindergezwets & kleuterwaals

Drie jaar wordt ze, eind deze maand, mijn dochter. Een spraakwaterval op Duracell-batterijen. Na 10 maanden trakteerde ze ons al op enthousiaste ‘mama’s’ en ‘papa’s’. Sindsdien staat haar mondje niet meer stil. Tetteren is haar favoriete bezigheid. Boeiend om te zien welke sprongen haar taalontwikkeling maakt.

Ik zeg het zus, en zo

Zonder ook maar één marketingtraining kent ze als geen ander de kracht van de herhaling. Ze maakt kwistig gebruik van synoniemen en antoniemen om alles twee keer te zeggen. Alsof ze niet gelooft dat we haar boodschap de eerste keer correct begrijpen. Vindt ze niet meteen een toepasselijk nieuw woord? Dan gooit ze haar hele zinsbouw om. Het resultaat? Ingebedde bijzinnen, tongbrekende tangconstructies en zelfgemaakte vervoegingen. Vrij indrukwekkend voor een kleuter, ook al is het niet altijd correct Nederlands.

Vervoegen voor beginners

Vervoegingen pikt zo'n kind trouwens even gemakkelijk op als verkoudheden. Of beter, de vervoegregels passen ze onbewust zelf toe. De uitzonderingen, die moeten wij hen aanleren. Al gelooft ze me niet altijd als ik haar corrigeer. “Maar mama toch, het is toch niet gebracht maar gebrengd”, lacht ze mijn verbetering hoofdschuddend weg. En je ziet haar denken: wat probeert die moeder van mij me nu weer wijs te maken!

K3-kindertaal

Er is geen ontkomen aan. Ook de K3-taal doet zijn blijde - nu ja - intrede. Mijn West-Vlaamse driejarige zingt sinds kort luidkeels over een ‘keileuk verhaal’, met bijbehorende danspasjes en Antwerpse tongval. Ik ben al benieuwd naar de volgende taalfase. Wat wordt het? Speelplaatsjargon misschien? Maar wat hoor ik? “Mama, het is aan jou gebeurd.” Ja, dat is haar versie van: “Jij bent aan de beurt.” En het signaal dat ik mij moet verstoppen. Doe ik, maar daarna is het tijd voor nog een taallesje!


Tevreden klanten

SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Topteksten, hoedje af
Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
De 'vloek der kennis' omzeild
Gestructureerd als een ISO-bedrijf en flexibel op de koop toe!
Meteen op dezelfde golflengte
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
De ideale partner die zekerheid geeft
Taalvirtuoos komt aan zijn trekken
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Menselijk, constructief en no-nonsense
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Spot on!
Tien voor thee én voor taal
Je weet op voorhand dat het goed komt
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Drukkersjargon professioneel vervlaamst

Wat klanten zeggen

Alvast dank voor je prettige samenwerking! We krijgen binnenkort (hopelijk) weer een nieuwe campagne, ik hou je hiervoor op de hoogte. Ik haak jullie graag weer aan.

Nynke Span
KEPCOM