fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kiezen is verliezen

Verkiezingen zijn niet gezond voor taalatleten. Die struikelen over holle slogans, en lopen verloren in de woestijn van nietszeggende beloftes.

Waarom gebruiken kandidaten de kracht van taal niet? Waarom kiezen ze ervoor om hard en vaak, in plaats van raak te slaan?

Ik zag een affiche van lokale mandataris Jan A., met de slogan ‘Yes we Jan’. Dat zegt even veel en even weinig als - ik zeg maar iets - 'Deelnemen is belangrijker dan Wimmen'.

Weba

Een andere besloot de bekende Weba-reclame te parodiëren: “Seks? Daarvoor kom ik niet uit mijn zetel. Cinema? Daarvoor kom ik niet uit mijn zetel. Stemmen voor Cindy? Daarvoor kom ik wél uit mijn zetel.” Maar naar de beweeg-reden van deze Onslow hebben we het raden.

In Gent komt schepen Sofie Bracke op met de slogan ‘Gent op 1, Sofie op 2’. Niet eens zo slecht gevonden, maar naast haar prijkt de affiche van Matthias De Clercq die, jawel, de eerste plaats bekleedt. En wat met Gent dan?

Nee, vrolijk word ik er niet van. Of toch een beetje. Want in Brugge komt zowaar een taalvondst op. Een politicus die Piet Delanghe heet.

Hoogstaande humor? Welnee. Maar geef toe dat u moest lachen.


Lees ook