fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Katia della Faille

Zondagmiddag in het ouderlijke huis van mijn maatje Pieter. Drie generaties leunen er gelukzalig achterover na een Bourgondische feestmaal. Bij het digestief versteken de mannen hun broeksriem een tandje.

Taal op het menu

Het gaat al snel over ... vrouwen. Over Katia della Faille, onze flamboyante dorpsgenote, in 2008 nog verkozen tot Belgiës meest sexy politica. En toch gaat het niet over haar uiterlijk. En nog minder over politiek. Op het zondagmenu staat een stevige taaldiscussie.

Groot of klein?

Wat als je een zin begint met Katia's adellijke familienaam?
Begin je dan met kleine d of een hoofdletter:

  • della Faille is een edel geslacht.
  • Della Faille is een edel geslacht.

Hallo?

Als copywriter moet ik de verhitte familiediscussie beslechten. De speaker staat aan en ik hoor mijn stem aan het andere eind galmen door de woonkamer. Mijn buikgevoel zegt me grote letter. Toch kan ik het niet hardmaken met een overtuigend regeltje. Mijn toehoorders willen harde bewijzen en doen me twijfelen.

Noblesse oblige

De harde bewijzen komen maandag. Eindredacteur Marcel en de Taaltelefoon bevestigen mijn gevoel. Aan het begin van een zin geldt voor álle woorden - dus ook voor adellijke namen met een kleine letter - dat ze met een hoofdletter moeten worden geschreven.

Oef, mijn buikgevoel liet me gelukkig niet in de steek.


Tevreden klanten aan het woord

Tone of voice zat meteen goed
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen
Snel, accuraat, betaalbaar
Mijn geheime wapen om te scoren in Google
Drukkersjargon professioneel vervlaamst
Wat een verbetering!
Drie paar handen leveren vakwerk
Gestructureerd als een ISO-bedrijf en flexibel op de koop toe!
Vlotte maar doordachte werkwijze
Het hart van onze website
Hun reputatie snelt hen vooruit
Spot on!
Nooit een letterlijke vertaling!
Meer dan schrijven
Een baken van kwaliteit
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Open en duidelijk
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Echte woordkunstenaars

Wat klanten zeggen

Mijn complimenten, Lipton was erg tevreden! Ze vonden het erg leuk geschreven.

Hans Maltha
Yes2Web