Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Katia della Faille

Zondagmiddag in het ouderlijke huis van mijn maatje Pieter. Drie generaties leunen er gelukzalig achterover na een Bourgondische feestmaal. Bij het digestief versteken de mannen hun broeksriem een tandje.

Taal op het menu

Het gaat al snel over ... vrouwen. Over Katia della Faille, onze flamboyante dorpsgenote, in 2008 nog verkozen tot Belgiës meest sexy politica. En toch gaat het niet over haar uiterlijk. En nog minder over politiek. Op het zondagmenu staat een stevige taaldiscussie.

Groot of klein?

Wat als je een zin begint met Katia's adellijke familienaam?
Begin je dan met kleine d of een hoofdletter:

  • della Faille is een edel geslacht.
  • Della Faille is een edel geslacht.

Hallo?

Als copywriter moet ik de verhitte familiediscussie beslechten. De speaker staat aan en ik hoor mijn stem aan het andere eind galmen door de woonkamer. Mijn buikgevoel zegt me grote letter. Toch kan ik het niet hardmaken met een overtuigend regeltje. Mijn toehoorders willen harde bewijzen en doen me twijfelen.

Noblesse oblige

De harde bewijzen komen maandag. Eindredacteur Marcel en de Taaltelefoon bevestigen mijn gevoel. Aan het begin van een zin geldt voor álle woorden - dus ook voor adellijke namen met een kleine letter - dat ze met een hoofdletter moeten worden geschreven.

Oef, mijn buikgevoel liet me gelukkig niet in de steek.


Tevreden klanten

Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Om van te smullen
Opvangnet geeft gemoedsrust
Een baken van kwaliteit
Samenhangend geheel van alle elementen
Hun reputatie snelt hen vooruit
De juiste stem voor elke doelgroep
Tekst even belangrijk als vorm
Samen tot unieke communicatiestijl komen
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Overtuigende mailing tegen scherpe prijs
Tone of voice zit onmiddellijk goed
Schrijf.be is nummer één
Heel herkenbaar voor onze klanten
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Sprookjesachtige samenwerking
Spot on!
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij

Wat klanten zeggen

Jullie website met copywritingtips is boeiend!

Katrien Soete
Proximus