Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Ik ben een poema

Ik ben een poema. Toch volgens De Standaard van 7 maart. Na de YUPpy, de DINKy en de Metroseksueel weer een term die een maatschappelijke trend moet duiden. Ditmaal die van vrouwen met een (veel) jongere partner.

Wrede vrouwen

Nu is mijn vriend een tikje jonger dan ik. Toch kan ik me moeilijk identificeren met het stoer en sexy klinkende woord poema. De gedachte erachter is namelijk dat je als vrouw een weerloze prooi besluipt, bespringt en ... verscheurt.

Weerloze mannen

Komaan! Ik zit mijn vriend niet achterna met geslepen nagels en aangescherpte tanden - enfin, toch niet dagelijks. En hij is allesbehalve een prooi - want zeker geen ziek, kwetsbaar of jong lid van de kudde. Of een speelbal in de klauwen van een genadeloze katachtige (tot voor kort heette zo een jongere man nog een toy boy, godbetert).

Beestenboel

En verder: jakkes! Want naar een man met een jongere vrouw kraait geen haan. Tenzij het leeftijdsverschil tussen hen grootvaderlijke allures aanneemt. Dan toch liever een vleesetende poema dan een vegetarische oude bok.

Ezeltje-strekje?

Met mijn vriendin bespreek ik de zin van het leven, de omvang van de kosmos en het nut van relaties. Zij is weduwe en heeft de kaap van middelbare leeftijd al een tijdje gerond. Ze zegt dat ze niet meer gelooft in een toekomst met een man. Ik vertel haar over het artikel. Ze schampert: "Jonge mannen die op stap gaan met oudere vrouwen? Gratis? Volgens mij zijn ze eerder uit op een poenma."

Ik zwijg. En blijf stilletjes, stiekem en koppig in de naamloze liefde geloven.


Tevreden klanten

De teksten zijn er boenk op
Teksten op maat
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Teksten die kleur geven aan onze visie
Weinig geblaat en veel wol
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Wat een verbetering!
Allroundtekstatleten
Snel, deskundig en accuraat
Schrijfdokter biedt ruimte om zelf zaken te ontdekken
Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Dit tekstbureau is een echte verademing
Hun reputatie snelt hen vooruit
SEO-experts en taaladepten in één
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Heel herkenbaar voor onze klanten
Uitstekende partner voor elke taalklus
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed

Wat klanten zeggen

Ik ben nog aan het lezen, maar kan nu al zeggen dat ik enorm tevreden ben. U verstaat uw vak!

Pieter Smit