Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(43) "https://schrijf.be/nl/blog/ik-ben-een-poema"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(43) "https://schrijf.be/nl/blog/ik-ben-een-poema"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Ik ben een poema

Ik ben een poema. Toch volgens De Standaard van 7 maart. Na de YUPpy, de DINKy en de Metroseksueel weer een term die een maatschappelijke trend moet duiden. Ditmaal die van vrouwen met een (veel) jongere partner.

Wrede vrouwen

Nu is mijn vriend een tikje jonger dan ik. Toch kan ik me moeilijk identificeren met het stoer en sexy klinkende woord poema. De gedachte erachter is namelijk dat je als vrouw een weerloze prooi besluipt, bespringt en ... verscheurt.

Weerloze mannen

Komaan! Ik zit mijn vriend niet achterna met geslepen nagels en aangescherpte tanden - enfin, toch niet dagelijks. En hij is allesbehalve een prooi - want zeker geen ziek, kwetsbaar of jong lid van de kudde. Of een speelbal in de klauwen van een genadeloze katachtige (tot voor kort heette zo een jongere man nog een toy boy, godbetert).

Beestenboel

En verder: jakkes! Want naar een man met een jongere vrouw kraait geen haan. Tenzij het leeftijdsverschil tussen hen grootvaderlijke allures aanneemt. Dan toch liever een vleesetende poema dan een vegetarische oude bok.

Ezeltje-strekje?

Met mijn vriendin bespreek ik de zin van het leven, de omvang van de kosmos en het nut van relaties. Zij is weduwe en heeft de kaap van middelbare leeftijd al een tijdje gerond. Ze zegt dat ze niet meer gelooft in een toekomst met een man. Ik vertel haar over het artikel. Ze schampert: "Jonge mannen die op stap gaan met oudere vrouwen? Gratis? Volgens mij zijn ze eerder uit op een poenma."

Ik zwijg. En blijf stilletjes, stiekem en koppig in de naamloze liefde geloven.