fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Houd de knuffeldief!

Mag ik uw fantasiemotor nog eens aanzwengelen? Op Taalbank verschijnt elke werkdag een nieuw 'Woord van de dag'. Op 4 april was 'knuffeldief' aan de beurt.

STOP MET LEZEN! Wat is een knuffeldief? Schrijf uw beste gok nu op een briefje. Lees dan pas voort.

Wacht even. Waar is dat briefje? Hou het eens even voor het scherm.

https://www.dreamstime.com/-image2095754

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oké, nú geloof ik u. Dan vertel ik voort. Ik dacht bij knuffeldief aan oude mensen. Een oma of oudere tante die elk kind te grazen neemt. Knuffel hier, klapzoen daar. Een minuut later gevolgd door een nieuwe golf van verstikkende omhelzingen.

Op mijn papiertje stond dus: knuffeldief (de (m), meervoud: knuffeldieven)
Bejaarde die knuffels steelt van kinderen en kleinkinderen.

Vrijspraak

Eerlijk? Ik zat ernaast. Oude mensen spelen inderdaad een rol in het verhaal, maar niet die van dader. Mijn excuses, meelezende grootmoeders en -vaders. Jullie stelen niet, jullie worden bestolen. Een knuffeldief geeft oma's een knuffel, en steelt ook in één moeite hun gouden halsketting. Zonder dat ze het merken.

Kom op

Kon u dit wel raden? Of stond er iets anders op uw briefje? In dat geval: voor de dag ermee! Deel uw definitie van 'knuffeldief' in het commentaarvak hieronder. Uw beloning? Een knuffel. Als u durft ...


Tevreden klanten aan het woord

Doorzettingsvermogen en creatieve input
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Expert in vervlaamsen
Fantastisch werk, en snél
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Snel én goed
Hun reputatie snelt hen vooruit
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Opvangnet geeft gemoedsrust
Teksten op maat
Mijn e-mailing is onweerstaanbaar
Schrijf.be? Dat is super service!
Kill our darlings, please
Uitmuntende tekst in recordtempo
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Heel herkenbaar voor onze klanten
Al onze troeven op één blad

Wat klanten zeggen

Heel erg bedankt voor mijn herwerkte tekst! Ik ben er heel tevreden mee!

An Wens