fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Hij komt, hij komt, ...

Ik heb mijn hart verloren aan het Latijn, de taal der Romeinen. Sommigen delen mijn passie, anderen allerminst. En vertegenwoordigers van die laatste groep? Die vallen altijd in herhaling met de opmerking: "Het is een dode taal, wat ben je daarmee?" Wel ... meer dan je zou denken. Tenminste, als je de wereld een beetje wilt begrijpen.

Kalenders en kransen

Zo zat ik vorige week op de trein. Gespreksonderwerp van mijn medependelaars: de advent die de dag ervoor van start was gegaan. Zowat iedereen weet dat advent 'iets' met 'de kerk' te maken heeft. Maar we kennen het vooral van de kalenders met heerlijke chocolaatjes en de kransen aan de voordeuren. Maar pendelaar 1 wilde méér weten en maakte hardop de bedenking dat 'advent' eigenlijk wel een raar woord is: "Ad-vent ... vanwaar kómt dat eigenlijk?" Op dat moment schiet ik natuurlijk wakker! Erop gebrand een antwoord te vinden op een vraag die niet eens aan mij gesteld werd.

De komst van Jezus

Ik wist meteen dat advent wel moest afgeleid zijn van het Latijnse advenire. En dat betekent 'komen'. De advent is dus een periode waarin we wachten op iets dat zal ... komen. Maar wie of wat dan? Ik dacht: "Jezus? Zou wel eens kunnen!" En gelijk hád ik. Dankzij mijn kennis van het het Latijn. Nah! Of beter: amen!


Tevreden klanten aan het woord

A pleasure to work with, from beginning to end
Kill our darlings, please
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Ik de cijfers, zij de letters
Tekst even belangrijk als vorm
In één rechte pennentrek naar de finish
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Wat een verbetering!
In één woord? Kwaliteit!
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
De webtekst lokt zoekrobotten
Onze productvoordelen spatten van het scherm
De journalisten happen toe!
De tekst past bij mij
Professionalisme is indrukwekkend
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Dit is nu eens leuk samenwerken!
Weinig geblaat en veel wol
Onze baseline ligt lekker
Engels, met andere woorden

Wat klanten zeggen

Ik vind (en samen met mij het commerciële team) de Nederlandse tekst veel beter dan de Franse originele.

Freddy Lecock