Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Hij komt, hij komt, ...

Ik heb mijn hart verloren aan het Latijn, de taal der Romeinen. Sommigen delen mijn passie, anderen allerminst. En vertegenwoordigers van die laatste groep? Die vallen altijd in herhaling met de opmerking: "Het is een dode taal, wat ben je daarmee?" Wel ... meer dan je zou denken. Tenminste, als je de wereld een beetje wilt begrijpen.

Kalenders en kransen

Zo zat ik vorige week op de trein. Gespreksonderwerp van mijn medependelaars: de advent die de dag ervoor van start was gegaan. Zowat iedereen weet dat advent 'iets' met 'de kerk' te maken heeft. Maar we kennen het vooral van de kalenders met heerlijke chocolaatjes en de kransen aan de voordeuren. Maar pendelaar 1 wilde méér weten en maakte hardop de bedenking dat 'advent' eigenlijk wel een raar woord is: "Ad-vent ... vanwaar kómt dat eigenlijk?" Op dat moment schiet ik natuurlijk wakker! Erop gebrand een antwoord te vinden op een vraag die niet eens aan mij gesteld werd.

De komst van Jezus

Ik wist meteen dat advent wel moest afgeleid zijn van het Latijnse advenire. En dat betekent 'komen'. De advent is dus een periode waarin we wachten op iets dat zal ... komen. Maar wie of wat dan? Ik dacht: "Jezus? Zou wel eens kunnen!" En gelijk hád ik. Dankzij mijn kennis van het het Latijn. Nah! Of beter: amen!

Reageer

Tevreden partners

Drie paar handen leveren vakwerk
Ze willen het beste voor je
Ik de cijfers, zij de letters
Schrijf.be schreef de eerste pagina van ons nieuwe verhaal
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Efficiënt, makkelijk én snel
Het resultaat overtrof mijn verwachtingen
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Schrijfdokter-opleiding zou verplicht moeten zijn
Verkoopbrief was schot in de roos
Efficiënte doe-mailing met schwung
Mijn folder doet nu het werk voor mij
De deadline was heel nipt. Toch kregen we alle teksten op tijd.
Deze mensen weten waarmee ze bezig zijn
Teksten die meeleven
Weinig geblaat en veel wol
Schrijf.be denkt met u mee
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Uitstekend! En die score geef ik zelden

Wat klanten zeggen

Hartelijk dank voor het redigeren van de inleiding!
Wij vonden het erg aangenaam om met jullie samen te werken!

Kristien Verbraeken
Vlaamse Overheid