fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Het Hollandse fietsventiel. U pompt toch ook?

Vrijdagochtend 8 uur, een druilerige Belgische ochtend, klaar om naar Schrijf.be te bollen.

Michel en zijn fietsventiel

Goedgeluimd, goedgemutst en opgewekt spring ik mijn stalen ros op en ... merk ik dat mijn achterband plat staat. Of staat-ie nou lek? Geen idee! Natgeregend neem ik de automatische fietspomp en start ik met het oppompen van de lekke band. Onbegonnen werk, want geen enkel mondstuk lijkt te passen op het ventiel. Mijn handen ondertussen zwart van de fietsband, knieën nat van het even natte trottoir – of stoep, zoals u wilt.

Hollands versus Vlaams ventiel

Tijd om een hulplijn in te schakelen: Fietspunt Mechelen! De vriendelijke fietsenmaker ziet meteen wat er schort: "Maar meneer, natuurlijk gaat dat niet! U hebt een Hollands fietsventiel!" Nou breekt mijn klomp, ik wist van toeten noch blazen!* "Ah ja meneer, onze toestellen passen niet op een Hollands fietsventiel, trouwens die zijn veel vervelender dan de Vlaamse ventielen. Gelukkig hebben we een oplossing, het opzetstukje, maar dat is bijna niet meer te vinden hoor.”

Nou nou nou ...

De aardige man helpt me verder en zorgt voor 4,5 mbar verse lucht in mijn achterband. "Ziezo meneer, klus geklaard, en ge weet het, volgende keer voor betere ventielen zorgen, hè!"
En terwijl de zon heel zachtjes van achter de grijze hemel komt, fietst deze – weer iets wijzer geworden coördinator – richting het leukste copywritingkantoor van ’t land. Vlaams-Nederlandse verwarring, nou nou nou, zelfs mijn fiets krijgt ermee te maken!

* toeten noch blazen = ik wist er helemaal niets van!


Tevreden klanten aan het woord

Om een voorbeeld aan te nemen!
Zó anders dan wat je elders leest!
Ze wisten meteen wat ik wilde
Ik wist meteen waar ik moest zijn
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
Frisse en vernieuwende schrijfstijl
A message that hits home
Essentie gevat in verfrissende stijl
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
De journalisten happen toe!
Opvangnet geeft gemoedsrust
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Al onze troeven op één blad
Teksten die kleur geven aan onze visie
Weinig geblaat en veel wol
A well-built translation
Teksten die meeleven
Onze 'over ons' gaat niét over ons!

Wat klanten zeggen

Fantastisch!
Een paar scherpe hoeken moeten er nog af maar met zo’n goed materiaal is dat een plezier.

Christian Luyten
manroland