Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Het Hollandse fietsventiel. U pompt toch ook?

Vrijdagochtend 8 uur, een druilerige Belgische ochtend, klaar om naar Schrijf.be te bollen.

Michel en zijn fietsventiel

Goedgeluimd, goedgemutst en opgewekt spring ik mijn stalen ros op en ... merk ik dat mijn achterband plat staat. Of staat-ie nou lek? Geen idee! Natgeregend neem ik de automatische fietspomp en start ik met het oppompen van de lekke band. Onbegonnen werk, want geen enkel mondstuk lijkt te passen op het ventiel. Mijn handen ondertussen zwart van de fietsband, knieën nat van het even natte trottoir – of stoep, zoals u wilt.

Hollands versus Vlaams ventiel

Tijd om een hulplijn in te schakelen: Fietspunt Mechelen! De vriendelijke fietsenmaker ziet meteen wat er schort: "Maar meneer, natuurlijk gaat dat niet! U hebt een Hollands fietsventiel!" Nou breekt mijn klomp, ik wist van toeten noch blazen!* "Ah ja meneer, onze toestellen passen niet op een Hollands fietsventiel, trouwens die zijn veel vervelender dan de Vlaamse ventielen. Gelukkig hebben we een oplossing, het opzetstukje, maar dat is bijna niet meer te vinden hoor.”

Nou nou nou ...

De aardige man helpt me verder en zorgt voor 4,5 mbar verse lucht in mijn achterband. "Ziezo meneer, klus geklaard, en ge weet het, volgende keer voor betere ventielen zorgen, hè!"
En terwijl de zon heel zachtjes van achter de grijze hemel komt, fietst deze – weer iets wijzer geworden coördinator – richting het leukste copywritingkantoor van ’t land. Vlaams-Nederlandse verwarring, nou nou nou, zelfs mijn fiets krijgt ermee te maken!

* toeten noch blazen = ik wist er helemaal niets van!


Tevreden klanten

Snel en efficiënt. Ook voor starters!
De communicatie blééf gewoon lopen
Interalu smart ceilings
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Om een voorbeeld aan te nemen!
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Schrijf.be denkt met u mee
Wat er nog beter kon? Niets.
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
De juiste stem voor elke doelgroep
Snel én goed
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Authentiek voer voor moderne lezers
Our main selling points stood out perfectly
Flexibel, grondig en eerlijk
Taalvirtuoos komt aan zijn trekken
“Altijd een geestige kwinkslag of spitsvondige woordspeling”
Die mannen weten wat ze doen!

Wat klanten zeggen

Stefanie, bedankt dat alles zo goed en snel verlopen is. Ook leuk trouwens dat jullie allemaal zo vriendelijk zijn! Als ik nog eens een copywritingopdracht heb, weet ik jullie te vinden.

Joost Nevens
Nevens Natuursteen