Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

(Flauwe) taalhumor

Kijkt u ook naar de Pappenheimers? De kans is groot. Want het programma is een gigantisch kijkcijferkanon. Terecht ook. Leuke quizvragen, goedgemutste onbekende Vlamingen, slimme bekende Vlamingen en een quizmaster die zijn vak door en door kent. En niet te vergeten: humor. Grappen en grollen langs alle kanten. Waardoor iedereen haast plat op de buik gaat.

Vallen bij valavond

Maar soms ben ik de enige die lacht. En dat is natuurlijk een beetje gênant. Waarmee ik dan lach? Met bepaalde woorden die in combinatie met de context een grappig effect veroorzaken. Een tijd geleden deden twee vrienden mee aan het programma. Ze hadden een heel hechte band, want de ene had de andere zijn leven gered. Quizmaster van dienst Tom Lenaerts wilde daar uiteraard het fijne van weten. Dus begon de man - die aan de dood ontsnapt was - te vertellen. "We waren op vakantie in Frankrijk. Het was al valavond toen we nog een fietstocht in de bergen maakten. En toen ging ik te snel door de bocht en viel ik in een ravijn." Tja, vallen op valavond. Dat is erom vragen, toch?  

Tandarts steekt tandje bij

In diezelfde aflevering was een van de kandidaten tandarts. Samen met haar compagnon had ze nog niet al te veel punten bij elkaar gesprokkeld. En daarom riskeerde ze een uitschakeling in de eerste ronde. Dus maande Tom Lenaerts haar aan om een tandje bij te steken. Fluitje van een cent toch voor een tandarts?

Beetje flauw? Ik weet het. Stel u dan ook geen taferelen voor waarbij ik niet meer bijkom van het lachen. Maar er komt wel een kleine glimlach op mijn gezicht. Beroepsmisvorming zeker?


Lees ook

Wat klanten zeggen

De teksten zijn goedgekeurd. Alles is afgehandeld. Je hebt je job geweldig gedaan, maar één correctieronde!

Inge Vantricht