Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Facebook avant-la-lettre

Communiceren, het is een menselijke behoefte. We willen elkaar bereiken, en over ons leven berichten. Cake gebakken? Iedereen watertandt mee op Twitter. Afspraak maken? We sms'en het even door. Kindje geboren? Een foto op Facebook, en we smelten samen voor dat mooie snoetje, en die vingertjes en teentjes.

Communiceren met één klik

Telecommunicatie, smartphones en sociale media ... we hebben alle tools om onbelemmerd onze behoefte te vervullen. Heerlijk. En soms vraag ik me af hoe we communiceerden voor het internet zijn intrede deed. Goed nieuws kon misschien nog op een postduif wachten. Maar wat als je elkaar dringend moest bereiken, in tijden van nood?

Sociale media in tijden van oorlog

Het antwoord vind ik in Berlijn, in een tentoonstelling over WOII. Tijdens de bombardementen lag de stad plat. Mensen hielden zich schuil onder de grond, afgesneden van alle vormen van communicatie. Hoe kon je dan je familieleden snel laten weten dat je nog leefde?

Berlijnse social media wall - Wereldoorlogstijl

Homo Communicandus laat zich niet snel ontmoedigen. Dus vonden Berlijners dé oplossing: ze schreven hun boodschappen met krijt op een muur. Het sociale netwerk avant-la-lettre. Misschien ontleent Facebook hiervan de uitdrukking: post it on the wall?


Lees ook

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de brief. We zijn aangenaam verrast, want dit is precies wat we voor ogen hadden. Prima, dus!

Tony de Dobbelaere