fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Magere mensen op uw dak

Voor een nieuwe opdracht moest ik me recent verdiepen in de wondere wereld van ... daken. De dakpannen en -goten vlogen me om de oren. En dan stootte ik plots op een belangrijk onderdeel van een dakconstructie: een panlat.

Het dak van Dante

Natuurlijk ging mijn verbeelding er weer met me vandoor. Want 'panlat' gebruikte ik tot voor kort alleen maar voor heel magere mensen. Prompt zag ik het beeld van een reeks smalle, droevige wezens. Die - alsof ze in een van Dantes hellecirkels beland waren - tot het einde der tijden zware dakpannen moesten torsen. 's Nachts hoorde ik ze jammeren, wenen, kreunen en tandenknarsen op mijn zolder. Voor eeuwig gebukt onder het gewicht van hun zonden - en mijn dakbedekking.

Verbeelding versus vocabularium: 0-1

Maar nee hoor. Van Dale informeert me droogjes dat een panlat 'de lat op het dakbeschot of de dakregels gespijkerd om de pannen te dragen' is. Weer wat bijgeleerd!


Tevreden klanten aan het woord

A pleasure to work with, from beginning to end
Teksten met een twist
Wegbereiders van de betere zin
Schrijf.be denkt met u mee
Meteen dol op de schrijfstijl
Menselijk, constructief en no-nonsense
Onze mailing zit er boenk op!
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Onze baseline ligt lekker
Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
Teksten met aroma!
De inbegrepen correctieronde vind ik een hele geruststelling
Webteksten die kleven
Nieuwe generatie klanten vraagt om nieuwe generatie copywriters
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Authentiek voer voor moderne lezers
Warme samenwerking tussen bofrost* en Schrijf.be
Snel én goed
Engels, met andere woorden
Geen centimeter ruimte voor fouten

Wat klanten zeggen

Uw werk zit erop ... bedankt! Wij zijn zeer positief zowel over de vlotte samenwerking als over uw pen, ideeën, kort maar krachtige inhoud, chapeau :-)

Anja Roman
Ecotrust