Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Magere mensen op uw dak

Voor een nieuwe opdracht moest ik me recent verdiepen in de wondere wereld van ... daken. De dakpannen en -goten vlogen me om de oren. En dan stootte ik plots op een belangrijk onderdeel van een dakconstructie: een panlat.

Het dak van Dante

Natuurlijk ging mijn verbeelding er weer met me vandoor. Want 'panlat' gebruikte ik tot voor kort alleen maar voor heel magere mensen. Prompt zag ik het beeld van een reeks smalle, droevige wezens. Die - alsof ze in een van Dantes hellecirkels beland waren - tot het einde der tijden zware dakpannen moesten torsen. 's Nachts hoorde ik ze jammeren, wenen, kreunen en tandenknarsen op mijn zolder. Voor eeuwig gebukt onder het gewicht van hun zonden - en mijn dakbedekking.

Verbeelding versus vocabularium: 0-1

Maar nee hoor. Van Dale informeert me droogjes dat een panlat 'de lat op het dakbeschot of de dakregels gespijkerd om de pannen te dragen' is. Weer wat bijgeleerd!


Tevreden klanten

Er kon niets beter aan de samenwerking
Spot on!
Door dat Vlaamse tintje zijn we geloofwaardiger
De inbegrepen correctieronde vind ik een hele geruststelling
Webteksten die kleven
We garanderen ook kwaliteit voor onze Vlaamse teksten
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Echte woordkunstenaars
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
Mijn e-mailing is onweerstaanbaar
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Gestructureerd als een ISO-bedrijf en flexibel op de koop toe!
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Meteen dol op de schrijfstijl
Technische inhoud helder verwoord
“Storytelling met resultaat”
Smaakt naar meer – veel meer
Volbloed taalkunstenaars
Wat er nog beter kon? Niets.
Snel en efficiënt. Ook voor starters!

Wat klanten zeggen

Ik herken alles en ook mijn woorden! Goede opbouw ook. Leest als een sprintje!

Simone Vestjens
Telenet