Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Magere mensen op uw dak

Voor een nieuwe opdracht moest ik me recent verdiepen in de wondere wereld van ... daken. De dakpannen en -goten vlogen me om de oren. En dan stootte ik plots op een belangrijk onderdeel van een dakconstructie: een panlat.

Het dak van Dante

Natuurlijk ging mijn verbeelding er weer met me vandoor. Want 'panlat' gebruikte ik tot voor kort alleen maar voor heel magere mensen. Prompt zag ik het beeld van een reeks smalle, droevige wezens. Die - alsof ze in een van Dantes hellecirkels beland waren - tot het einde der tijden zware dakpannen moesten torsen. 's Nachts hoorde ik ze jammeren, wenen, kreunen en tandenknarsen op mijn zolder. Voor eeuwig gebukt onder het gewicht van hun zonden - en mijn dakbedekking.

Verbeelding versus vocabularium: 0-1

Maar nee hoor. Van Dale informeert me droogjes dat een panlat 'de lat op het dakbeschot of de dakregels gespijkerd om de pannen te dragen' is. Weer wat bijgeleerd!

Reageer

Tevreden partners

De tekst past bij mij
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Schrijvers en blijvers
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Deze mensen weten waarmee ze bezig zijn
Wegbereiders van de betere zin
Ik lig nergens meer wakker van
Ze wisten meteen wat ik wilde
Dit tekstbureau is een echte verademing
Schrijfdokter-opleiding zou verplicht moeten zijn
Schrijf.be is nummer één
Professioneel, prettig, dynamisch
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Onze baseline ligt lekker
Verkoopbrief was schot in de roos
Expert in vervlaamsen
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Samen tot unieke communicatiestijl komen

Wat klanten zeggen

Fascinerend hoe u, afgaand op de tekst die ik u bezorgd heb, de essentie heeft weten te verwoorden.

Kenneth De Buck
I4U Media