fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Drendels

Hebt u mij al eens opgebeld? Dan hebt u het misschien gehoord: ik ben een West-Vlaming. Geboren en getogen in Brugge. Ik volgde de braindrain naar Gent, maar mijn roots kan ik niet verbergen.

Over het algemeen trek ik mij goed uit de slag hier in Mechelen. Daar helpt mijn reisboekje met foto's die ik aanwijs als u mij niet verstaat, natuurlijk enorm. Ik onderscheid ijverig de g's van de h's en voeg al eens een kei- voor een woord. Qua inburgering zit ik dus op het goede pad. Maar soms sta ik toch versteld van het verschil in woordenschat.

Gisteren bijvoorbeeld. Collega Seppe had zijn boterhammendoos gevuld met een wokrestje. "Weinig drendels", zei ik. Groot was mijn verbazing toen hij me vragend aankeek. "Wei-nig dren-dels", probeerde ik nog. Maar tevergeefs. Bleek dat dit woord alleen voor mij de normaalste zaak van de wereld was. Een snelle googeltest gaf Seppe gelijk. Geen drendels te bespeuren.

Benieuwd wat drendels zijn?

Iedereen moet dat eens doen, dagelijks naar een streek trekken waar ze helemaal anders spreken. U staat versteld van wat er voor u allemaal normaal is. En voor anderen helemaal niet.


Lees ook