Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Doe mij maar een kapsalon

Gisteren stapte ik een kebabzaak binnen. En tussen de vertrouwde döner- en dürümgerechten, viel mijn oog op iets nieuws: kapsalon. Prijs? Een euro of zes.

Noem mij een opportunist, of noem mij een idioot, maar een heus kapsalon kopen voor maar zes euro? Zo'n kans laat ik niet liggen. Het is tenslotte voor iedereen crisis.

Verrassing

"We brengen dat kapsalon dadelijk naar je tafeltje." De spanning steeg ... En wat stond er opeens voor mijn neus te dampen? Een aluminiumbak, tot de rand gevuld met kebabvlees, frieten, gesmolten kaas en sla. Ga uit van zo'n 500 gram per ingrediënt. Kortom: de snelste weg naar een verloren avond met buikkrampen.

Food for the mind

Mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. Waar kwam die mysterieuze naam vandaan? Zag ik visuele gelijkenissen over het hoofd? Waren er metaforische of metonymische banden? Is 'kapsalon' Turks voor 'overdaad'?

Op naar het internet! Google en Wikipedia katapulteerden me naar het jaar 2003. En naar de uitbater van een Rotterdams kapsalon. Die liet zijn favoriete gerecht altijd samenstellen bij een shoarmazaak in de buurt. Het kapsalon was geboren. En veroverde daarna stapsgewijs de lage landen.

Kapsalon Miniatuurvoorstelling van het 'kapsalon'


Tevreden klanten

Mijn perfecte match
De juiste stem voor elke doelgroep
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
Onvoorstelbaar knap werk
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Mijn folder doet nu het werk voor mij
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Schrijf.be respecteert onze inhoudelijke boodschap
Sprookjesachtige samenwerking
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
“Storytelling met resultaat”
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Het hart van onze website
Niemand nog een excuus voor slechte teksten
Ik de cijfers, zij de letters

Wat klanten zeggen

Ik ben aangenaam verrast door jullie feedback op de copy. Jullie gaan niet zomaar akkoord met zaken die wij vragen omdat het taalkundig niet ok is, en dat waarderen we. Zo leren we ook nog iets bij.

Katrien Verbiest
Electrabel