Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Doe mij maar een kapsalon

Gisteren stapte ik een kebabzaak binnen. En tussen de vertrouwde döner- en dürümgerechten, viel mijn oog op iets nieuws: kapsalon. Prijs? Een euro of zes.

Noem mij een opportunist, of noem mij een idioot, maar een heus kapsalon kopen voor maar zes euro? Zo'n kans laat ik niet liggen. Het is tenslotte voor iedereen crisis.

Verrassing

"We brengen dat kapsalon dadelijk naar je tafeltje." De spanning steeg ... En wat stond er opeens voor mijn neus te dampen? Een aluminiumbak, tot de rand gevuld met kebabvlees, frieten, gesmolten kaas en sla. Ga uit van zo'n 500 gram per ingrediënt. Kortom: de snelste weg naar een verloren avond met buikkrampen.

Food for the mind

Mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. Waar kwam die mysterieuze naam vandaan? Zag ik visuele gelijkenissen over het hoofd? Waren er metaforische of metonymische banden? Is 'kapsalon' Turks voor 'overdaad'?

Op naar het internet! Google en Wikipedia katapulteerden me naar het jaar 2003. En naar de uitbater van een Rotterdams kapsalon. Die liet zijn favoriete gerecht altijd samenstellen bij een shoarmazaak in de buurt. Het kapsalon was geboren. En veroverde daarna stapsgewijs de lage landen.

Kapsalon Miniatuurvoorstelling van het 'kapsalon'

Reageer

Tevreden partners

Ik de cijfers, zij de letters
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
Uitstekende partner voor elke taalklus
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Er waait een nieuwe wind door onze magazines
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Al onze troeven op één blad
Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Echt anders dan wij altijd deden
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Goed meegedacht, goed neergeschreven
Schrijf.be schreef de eerste pagina van ons nieuwe verhaal
Gelukkig met deze contentpartner
Nieuwe generatie klanten vraagt om nieuwe generatie copywriters
Dit tekstbureau is een echte verademing
Luminus gaat voor teksten die bruisen van de energie
Flexibel, grondig en eerlijk

Wat klanten zeggen

Als we nog zulke opdrachten hebben, zullen we zeker aan jullie denken!

Sofie Callewaert
Sunweb