fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Doe mij maar een kapsalon

Gisteren stapte ik een kebabzaak binnen. En tussen de vertrouwde döner- en dürümgerechten, viel mijn oog op iets nieuws: kapsalon. Prijs? Een euro of zes.

Noem mij een opportunist, of noem mij een idioot, maar een heus kapsalon kopen voor maar zes euro? Zo'n kans laat ik niet liggen. Het is tenslotte voor iedereen crisis.

Verrassing

"We brengen dat kapsalon dadelijk naar je tafeltje." De spanning steeg ... En wat stond er opeens voor mijn neus te dampen? Een aluminiumbak, tot de rand gevuld met kebabvlees, frieten, gesmolten kaas en sla. Ga uit van zo'n 500 gram per ingrediënt. Kortom: de snelste weg naar een verloren avond met buikkrampen.

Food for the mind

Mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. Waar kwam die mysterieuze naam vandaan? Zag ik visuele gelijkenissen over het hoofd? Waren er metaforische of metonymische banden? Is 'kapsalon' Turks voor 'overdaad'?

Op naar het internet! Google en Wikipedia katapulteerden me naar het jaar 2003. En naar de uitbater van een Rotterdams kapsalon. Die liet zijn favoriete gerecht altijd samenstellen bij een shoarmazaak in de buurt. Het kapsalon was geboren. En veroverde daarna stapsgewijs de lage landen.

Kapsalon Miniatuurvoorstelling van het 'kapsalon'


Tevreden klanten aan het woord

Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
Ik lig nergens meer wakker van
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Teksten van de bovenste plank
Snel én goed
Best confronterend, maar ook léuk
Topteksten, hoedje af
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Nieuwsbrief laat boekingen binnenstromen
Kill our darlings, please
Sprookjesachtige samenwerking
English, in other words
Volbloed taalkunstenaars
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Exact wat ik zocht
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Trainees verguld met de hands-on workshop
Meteen dol op de schrijfstijl

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de hertaling. En vooral ook de snelheid! Wij zijn tevreden.

Ann Phlippo