Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Dag, nonkel Mauk

Karel Van Rompuy

Pinksteren 2013 is een droeve dag. Vanmorgen overleed Karel Maurits Van Rompuy, oprichter en een halve eeuw roerganger van Argenta.

Ik breng vandaag hulde aan hem. Begonnen als 'huis-aan-huisverkoper' van financiële producten maakte hij van Argenta de op vier na grootste financiële instelling van België. Maar vooral: een kerngezonde.

Nonkel Mauk is de meest bescheiden en tegelijk meest onverzettelijke man die ik ken. Wel, kende ... Een koppige steenezel die de dingen op zijn manier deed, zonder poespas. Of níét deed. Een eigenzinnige zakenman pur sang die het anders dan zijn collega-bankiers aanpakte. Maar vooral: béter - voor de klant.

Al sinds de start van Schrijf.be spiegel ik me aan hem, al reik ik nog niet tot aan zijn enkels. Toch probeer ook ik bij Schrijf.be elke dag brandhout te maken van 'hoe het moet'. En het te doen zoals het hoort: béter.

Nonkel Mauk, ik groet u. Gij waart waarlijk een titaan van België, én de grootste Van Rompuy. Bedankt voor wat gij mij leerde. Wees gerust: het viel niet in dovemansoren.

Vale.

Wim Van Rompuy

Reageer