fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Bent u een ontdekkingsreiziger?

ontdekkingsreizigerSinds het ontstaan van National Geographic en Discovery Channel moet u zich niet langer een weg door de jungle hakken om nieuwe plekken te ontdekken. U doet dat gewoon vanuit uw vertrouwde zetel. Gewapend met een glaasje wijn en wat verrukkelijke tapas.

Ontdek uw zetel

U bent een ontdekkingsreiziger 'pur sang', telkens als u de tv aanzet. En dat weten ook de reclamemakers, marketingmensen, en ... copywriters. In maximaal dertig seconden sporen ze de avonturier in u aan: ontdek de zachtheid van limoenen, ontdek de ultrasnelle camera, ontdek onze clubdorpen, ontdek de vitaliserende crème, ontdek de trein, ontdek jezelf, ...

Platgetreden woorden

Hoe meer er te ontdekken valt, hoe meer het woord zelf zijn avontuurlijke betekenis verliest. Het is ondertussen even uitgehold en afgesleten als het plein rond de ka'bah na de rondgang van miljarden pelgrims. Vermoed ik, want ik heb Mekka nog niet mogen ... ontdekken.

Expeditie synoniemen

Ik geef toe: ook ik bezondig me aan overconsumptie van het woord 'ontdekken'. Het is kort, het spoort aan, en het bekt lekker. Maar willen we woordblindheid bij onze lezers vermijden? Hen nog kunnen prikkelen met de betekenislading van woorden? Dan gaan wij als tekstschrijvers beter op ontdekkingstocht door onze rijke taal, op zoek naar synoniemen. Doet u mee?


Tevreden klanten aan het woord

Ik wist meteen: dít is het!
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!
Hun reputatie snelt hen vooruit
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
English, in other words
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Een baken van kwaliteit
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Mijn geheime wapen om te scoren in Google
“Altijd een geestige kwinkslag of spitsvondige woordspeling”
Teksten die kleur geven aan onze visie
Tot zeven keer meer respons
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Superlatieven schieten tekort
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?

Wat klanten zeggen

Ik vind (en samen met mij het commerciële team) de Nederlandse tekst veel beter dan de Franse originele.

Freddy Lecock