Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Bakken en draaien

Gasten op bezoek. Dus ... hapjes serveren! Een paar daarvan maakte ik zelf. Maar já, ik bakte er ook gewoon wat af in de oven. Omdat dat nu eenmaal eenvoudig is. Correctie: zou moeten zijn.

Het aantal graden waarop je moet bakken, en het aantal minuten. Meer moet je niet weten om ovenhapjes succesvol klaar te maken. En toch botste ik op een probleem, toen ik de bereidingswijze van mijn gepaneerde scampi's las.

Is het nu tien of vijftien minuten?

"Bak de garnalen 10 min. op de bakplaat van een verwarmde oven 220°C (hete lucht 200°C). Omdraaien na 5 min. De garnalen zijn klaar als ze krokant en goudbruin zijn."

Bak 10 minuten, omdraaien na 5 minuten. Is dat dan 10 minuten in totaal (en halverwege omdraaien)? Of 15 minuten? Duidelijk vind ik dat niet. Ik ging dan maar voor de gulden middenweg: 12,5 minuten.

Hoe zou jij de minuten interpreteren?

scampi's

Reageer