Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

De betrouwbare partner die we zochten

Gent is met 67.000 studenten de grootste studentenstad in Vlaanderen. Dat is een enorm publiek voor de brochure over studentenhuisvesting van Stad Gent. Logisch dus dat die moest lezen als een trein.

casestudy_stadgent

Een medewerker van de Dienst Wonen van Stad Gent vertelt: “We vroegen drie tekstbureaus om een offerte. Die van Schrijf.be sprong er meteen uit, omdat hij heel duidelijk was. Een bezoekje aan de website gaf de doorslag: dit was de betrouwbare partner die we zochten.”

Herschrijven voor studenten

De Schrijf.be-copywriter ging meteen aan de slag.

Stad Gent: “We wilden twee brochures over hetzelfde thema laten herschrijven: een voor studenten en een voor kotbazen. De tekst moest vlotter, en meer op de doelgroep gericht zijn.”

Meteen de nagel op de kop

“We hadden geen tijd om het zelf te doen, dus eindeloos heen en weer mailen met correcties zagen we ook niet zitten. Gelukkig begreep de copywriter meteen waar we naartoe wilden. Ze herschreef de tekst precies zoals we die in gedachten hadden. Met een mooi evenwicht in haar schrijfstijl: speels voor de studenten, en toch professioneel genoeg om als overheidsinstantie geloofwaardig te blijven."

"Ook de moeilijke materie over bouwvoorschriften hakte ze in de pan. Ik weet uit ervaring hoe lastig die stukken zijn, maar zelfs daar hadden we amper correcties.”

Gelijkstemmen in de proeftekst

“Omdat de brochures zo’n grote lap tekst waren, werkten we telkens in stukjes. Eerst een drietal pagina’s om te zien of de stijl goed zat, en dan telkens een groot hoofdstuk. Zo bleef het project voor iedereen overzichtelijk.”

Klantvriendelijk, snel, correct, professioneel en kwalitatief

“Schrijf.be vat ik samen in vijf woorden: klantvriendelijk, snel, correct, professioneel en kwalitatief. De administratieve opvolging? Daarvan heb ik niets gemerkt, dus dat lijkt me een goed teken ;-)

Ondertussen gaf ik Schrijf.be al een tweede opdracht: een Engelse hertaling. En ook voor onze website werken we binnenkort samen!”

banner stad gent