Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden

De Karel de Grote-Hogeschool is een van de grootste hogescholen van Vlaanderen. Ze stoomt elk jaar meer dan tienduizend studenten klaar voor de arbeidsmarkt. Wat Schrijf.be voor haar onder handen nam? Het hogeschool- en examenreglement. Want daarin liepen meer en meer studenten verloren. Tijd voor een total make-over, dus.

casestudy_kareldegrote

Bart Janssens, hoofd regelgeving, klachtenbehandeling en studentenparticipatie, legt uit waarom hij voor de Karel de Grote-Hogeschool ‘de grote middelen’ (sic) inzette: "De voorbije jaren werd ons reglement voortdurend aangepast en uitgebreid. Daardoor was de consistentie zoek. Dan mag je van een student niet verwachten dat hij het reglement wél helemaal begrijpt. We raakten soms zelf het noorden kwijt."

Proeftekst was smaakmaker

Bart: "We ontvingen een proeftekst van twee tekstbureaus. Die van Schrijf.be las zó vlot. Dus was de keuze gauw gemaakt." Yannick Eelen, juriste bij de hogeschool, vult aan: "Bovendien bleef de juridische onderbouw overeind. Zo sliep ik ook op mijn beide oren."

Duidelijke taal

"Tijdens het project stonden we vaak versteld", gaat Yannick voort. "Het is indrukwekkend hoe een professionele copywriter hetzelfde zegt met zoveel minder woorden. Eenvoudigere woorden op de koop toe. Een student weet nu in alle gevallen perfect waar hij aan toe is, en wat er van hem verwacht wordt. Dat soort duidelijke taal zochten we."

Flexibele samenwerking

Schrijf.be verraste Bart en Yannick niet alleen ‘op papier’. Over de samenwerking spreken ze unisono: "Die verliep vlekkeloos. Ook al stuurden we de input in verschillende delen, en was de ene deadline al uitdagender dan de andere. Onze copywriter verloor nooit het overzicht, en bleef topkwaliteit afleveren. De hele projectopvolging bewijst dat Schrijf.be echt denkt vanuit de klant."

Bij een volgende grote opdracht weet de hogeschool de weg, vertelt Bart: "Schrijf.be hou ik binnen handbereik!" 

Banner Karel de Grote Hogeschool