string(2) "be"
array(7) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(37) "https://schrijf.be/nl/blog/snijgerief" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" ["locale"]=> string(5) "nl-BE" }
array(6) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(37) "https://schrijf.be/nl/blog/snijgerief" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" }
Snijgerief
Winter: dat is gezellig binnen zitten. Voeten tegen de radiator en de rest van het lichaam onder een dekentje. Buiten komen doe ik alleen als het hoogstnoodzakelijk is. Of onder dwang.
Burenpraatje
Mijn buren zie ik tegenwoordig dus maar weinig. Kom ik ze toch tegen? Dan is er natuurlijk tijd voor een babbeltje. Zoals vorige week. Toen de buurvrouw me updatete over de recentste gebeurtenissen in haar leven. Na een kwartiertje namen we afscheid van elkaar: "En nu moet ik u laten, ik moet nog om wat snoagrief."
Snoagrief op je boterham
Ik woon al 21 jaar in Klein-Brabant. Maar af en toe duikt er tóch nog een woord op waarvan ik de ballen snap. Want wat kon zij in hemelsnaam bedoelen met snoagrief? Mijn gefronste blik verraadde dat ik haar niet begreep. Dus deed de buurvrouw een nieuwe poging in het Algemeen Nederlands: "Snij-gerief, kent ge dat niet?". Euh ... nee-heen! Misschien lapjes stof, die ze dan versnijdt, om er kleren van te maken? Fout! Snoagrief is blijkbaar ... boterhambeleg. Zoals schelletjes salami, paardenvlees of kippenwit. Vlees dat de slager mooi voor je ... versnijdt.