fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Beetje gelijk is genoeg

Discussiëren met de baas: fijn - toch als je je gelijk haalt. Of als je allebei (een beetje) gelijk hebt. Want zo proberen Wim en ik, twee keikoppen, het meestal te regelen.

Schop/schup - stoel/steel?

Onze vorige discussie? Die ging over 'op de schupstoel zitten'. Of zo zei ik het toch. Dat oogstte gelach, want zó zei je dat niet, volgens de baas. Hij hoorde wel al van 'op ne schuppesteel zitten'. Maar dat was volgens hem dan weer dialect. Geen alternatief dus, vond ik. U merkt het: keikoppen, dát zijn we.

Straffe verklaring

Ik zocht heil bij Google, van Dale, Onze Taal ... en haalde mijn gelijk. Of toch bijna! De officiële zegswijze luidt: op de schopstoel zitten. Gebaseerd op een middeleeuwse straf. Toen bonden ze een veroordeelde aan handen en voeten, zetten ze hem op een wip en slingerden ze hem omhoog. Gezellige tijden. De naam van dat strafwerktuig? Een schopstoel of ... schupstoel. De huidige betekenis? Geen vaste plaats hebben of elk ogenblik ontslagen kunnen worden.

Wim zijn schuppesteel komt in geen van de officiële verklaringen aan bod. Het duikt wél her en der online op - belangrijke vermelding, omdat ik niet op de schupstoel wil belanden.


Tevreden klanten aan het woord

De betrouwbare partner die we zochten
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Hun werkwijze is absoluut top
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
Om van te smullen
Opvangnet geeft gemoedsrust
Uitstekende partner voor elke taalklus
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
In één woord? Kwaliteit!
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Ze wisten meteen wat ik wilde
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Flexibel, grondig en eerlijk
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt

Wat klanten zeggen

We kijken dan ook terug op een prima ervaring. En die krijgt zeker een vervolg!

Els Geens
Tomboka