Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Beetje gelijk is genoeg

Discussiëren met de baas: fijn - toch als je je gelijk haalt. Of als je allebei (een beetje) gelijk hebt. Want zo proberen Wim en ik, twee keikoppen, het meestal te regelen.

Schop/schup - stoel/steel?

Onze vorige discussie? Die ging over 'op de schupstoel zitten'. Of zo zei ik het toch. Dat oogstte gelach, want zó zei je dat niet, volgens de baas. Hij hoorde wel al van 'op ne schuppesteel zitten'. Maar dat was volgens hem dan weer dialect. Geen alternatief dus, vond ik. U merkt het: keikoppen, dát zijn we.

Straffe verklaring

Ik zocht heil bij Google, van Dale, Onze Taal ... en haalde mijn gelijk. Of toch bijna! De officiële zegswijze luidt: op de schopstoel zitten. Gebaseerd op een middeleeuwse straf. Toen bonden ze een veroordeelde aan handen en voeten, zetten ze hem op een wip en slingerden ze hem omhoog. Gezellige tijden. De naam van dat strafwerktuig? Een schopstoel of ... schupstoel. De huidige betekenis? Geen vaste plaats hebben of elk ogenblik ontslagen kunnen worden.

Wim zijn schuppesteel komt in geen van de officiële verklaringen aan bod. Het duikt wél her en der online op - belangrijke vermelding, omdat ik niet op de schupstoel wil belanden.


Tevreden klanten

Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Niemand nog een excuus voor slechte teksten
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Ze willen het beste voor je
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Overtuigende mailing tegen scherpe prijs
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Onze mailing zit er boenk op!
Mijn geheime wapen om te scoren in Google
Tot zeven keer meer respons
Dynamische taalprofessionals
Trefzeker, duidelijk en snel.
Allroundtekstatleten
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Uitstekende partner voor elke taalklus
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
Nieuwsbrief laat boekingen binnenstromen

Wat klanten zeggen

Je bent stevig in de pen gekropen voor ons, fijn!

Svea