Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu
Mieke L.
Mieke L.
Eindredacteur
Bouwjaar1978
ProvincieOost-Vlaanderen

Taalpolitie

"Opgelet, de taalpolitie komt eraan!", waarschuwt een vriendin haar dochter al lachend. Het is soms sterker dan mezelf, beroepsmisvorming zeg maar. Meestal bijt ik op mijn tong, want de vriendschap is me toch meer waard dan de taal. Maar ... waarom kan ze nu eens niet onthouden dat het 'groter dan ik' is en niet 'als mij'?

Streng, maar rechtvaardig

Elke dag tik ik copywriters op de vingers. Streng als het nodig is, maar meestal volstaat een zachte tik voor de Schrijfbe'ren. Niet alleen ben ik blij verrast door hun schrijfniveau en professionaliteit, ze aanvaarden mijn opmerkingen met de glimlach (of die denk ik er toch bij) en ... ze leren bij. Dankzij de dubbele kwaliteitscontrole van Schrijf.be verfijnen ook zij hun taalgebruik.

Maak ik mezelf dan niet overbodig op termijn? Nee, zoals iedere schrijver weet: je eigen fouten zie je niet altijd. Een extra paar ogen en de kritische blik van een buitenstaander blijven onontbeerlijk en houden de auteur scherp. Eindredactie is meer dan wat tikfouten verbeteren, het is een kwaliteitslabel. En het geeft voldoening om op die manier het niveau nog hoger te tillen.

Tijd voor kwaliteit

En ja, ik mis het soms, om zelf de baan op te gaan als journalist. Maar nu werk ik wáár ik wil. Geen pendelstress en vooral: meer tijd voor kwaliteit. Mijn uitgebreide ervaring binnen de media zowel tv, radio én print komt sowieso van pas. Het geeft me een uitstekend inzicht in welke teksten werken. En die ervaring deel ik met plezier ook achter de schermen.

Favoriete Mieke

  • Motto: If you don't know where you're going, it's a lot harder to get lost.
  • Citaat: 'You make me want to be a better man' (Jack Nicholson in As Good As It Gets)
  • Muziek: onmogelijk samen te vatten, daarom enkele prikkelende G's: Giant Sand, Girls Against Boys, Glen Hansard, Glenn Gould, The Gutter Twins
  • Schrijvers: van A(.F.Th. van der Heijden) tot Z(adie Smith)
  • Regisseurs: Coen Brothers, Lars von Trier, Hal Hartley
  • Series: Scandinavische krimi's, Britse humor en HBO-verslavingen
  • Stad: de B's: Brussel en Bologna
  • Auto: als het maar bolt, twee wielen volstaan meestal