Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Loodgieterswijsheid

De loodgieter komt, want de cv-ketel lekt. Ik laat de man binnen in mijn kelder, maar blijf zelf veilig boven aan de trap staan. Ook voor zijn kopje koffie ga ik niet naar beneden. Want ik zie ze liever niet dan wel - die akelige spinnen.

"Ah", zucht de loodgieter. "Spinnenangst, daar had ik vroeger ook last van." Een loodgieter met schrik voor spinnen? Ook niet praktisch, hé! Hij vertelt me hoe hij zijn spinnenangst kwijtraakte door ze gewoon te trotseren. Met opgeheven hoofd. Of dat ook geen goede tip voor mij was?

Ja man, vertel mij iets over een opgeheven hoofd. Daar weet ik alles van. Ik ging tot voor kort met zo'n hoofd door het leven, van 's morgens vroeg tot 's morgens vroeg. Mijn hoofd was zo opgeheven dat ik er nekpijn van kreeg. En trotseren dat ik deed!

Ik gaf vorming aan Waalse syndicalisten, die vlak voor mijn spreekgestoelte een robbertje begonnen te vechten. Ik organiseerde een congres voor de Belgische metallo's, en liet als afsluiter voor een volle zaal de bamba spelen. Ik gaf muziekles in een katholieke school, en begeleidde de kerstmis op orgel (ik had nog nooit een orgel van dichtbij gezien). Ik gaf workshops volksdansen aan pubers die mij zelf eerst nog de basisstappen moesten uitleggen. Ik trad op met een kamerorkest in het Gentse conservatorium en viel van het trapje op het podium. Ik speelde de canon van Pachelbel voor een examen, en eindigde als enige vijf maten te laat. Maar ... altijd met opgeheven hoofd!

Geen enkel gevaar was mij te min. Behalve dan ... de spin. 


Lees ook

Wat klanten zeggen

Jullie teksten zijn fantastisch! Zelfs met een vage briefing sloegen jullie de nagel op de kop.

Eva Van Rompaey
Expectra