fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Lees.be

Ann heeft een UBN - lijstje en Marcel verrijkt ons met zijn schrijf.beter-reeks. U begrijpt dat ik niet kan achterblijven. Alleen: ik verspreek me niet zo vaak als Ann. En Marcel weet het inderdaad altijd beter.

Altijd een beetje lezen

Toch zal mijn eigen blogreeks er komen. Eén met fijnzinnige, literaire hoogvliegers. Want mijn schrijfbeer-profiel verraadde het al: ik ben verslaafd aan lezen. En nu ik bij Schrijf.be werk, krijg ik daartoe nog meer kansen. En dan heb ik het niet over alle briefingdocumenten en andere teksten die ik hier mag doornemen. Ik heb het over echte boeken. Pareltjes van werken - u zou van minder lyrisch worden. Want om naar Schrijf.be te komen, neem ik de trein. En voor mij is de trein altijd een beetje lezen.

Verdwalen in verhalen

In de hobbelende treinwagon verdiep ik me in literaire meesterwerkjes, meeslepende thrillers, of ontroerend proza. Ik verdwaal in de verhalen. Maar ik raak tegelijkertijd ook onder de indruk van mooie woorden, spitsvondige uitspraken en sprankelende zinnen.

Wondere wereld der boeken

Dus ... als Ann haar neologismen in de kijker mag zetten en Marcel zijn volk mag leren schrijven. Dan mag ik - wat zeg ik, moet ik - u meenemen naar de wondere wereld der boeken. En u te pas en misschien te onpas verrassen met een wondermooi zinnetje dat ik in een van mijn boeken opmerkte. U bent bij deze gewaarschuwd!

Als voorsmaakje krijgt u er zelfs al één:

Het hart van een vrouw is een labyrint van subtiliteiten dat de onbehouwen geest van de man uitdaagt. Als u een vrouw werkelijk wilt bezitten, moet u denken zoals zij en als eerste haar ziel veroveren. De rest, dat zoete, zachte omhulsel waardoor je je verstand en deugdzaamheid verliest, is een extraatje. (Carlos Ruiz Zafón - De schaduw van de wind)