Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Tekstritme doet dansen

De perfecte compositie voor uw tekst? Kom binnen met een knallende intro. Wissel uw ritme af. En haal uw lezer binnen met slimme weerhaakjes.

Doe de Bohemian Rhapsody

Intro, ritme en weerhaakjes

Bohemian Rhapsody tekstritme van Queen: een hit die blijft scoren in de Top 100 aller tijden. Omdat hij u in de ban houdt van de 1ste tot de 352ste seconde. Met een pakkende intro, wisselend ritme en tekstflarden die u niet meer uit uw hoofd gebrand krijgt. Elementen die ú ook als tekstschrijver gebruikt.

Pakkende intro

Is this the real life ... is this just fantasy?

Deze twee zinnen vormen een perfecte intro omdat ze u zonder omhaal interpelleren. Dat moet overigens niet altijd met een vraag. Een belofte of een voordeel werkt ook.

Pakt u uw lezer meteen bij het nekvel? Dan leest hij verder.

Wisselend tekstritme

Galileo. Galileo. Galileo Figaro.

Gebruik geen opeenstapeling van ellenlange zinnen boordevol komma’s. Vermijd verwarrende zinswendingen of argumenten die elkaar voor de voeten lopen. Ze wiegen uw klant in slaap.

Maar. Schrijf. Ook. Niet. Altijd. Minieme. Zinnen. Die. Uw. Lezer. Nerveus. Maken.

Wissel af: kort, lang, kort. Creëer een boeiend tekstritme dat uw doelgroep meevoert en tot op het einde in de ban houdt.

Weerhaakjes

Mama Mia, Mama Mia. Mama Mia let me go.

Niemand onthoudt alles. Aan u om ervoor te zorgen dat de belangrijkste elementen van uw boodschap wél blijven hangen. Hoe? Door de juiste zinnen te beklemtonen. En ze zo te schrijven, dat ze zich in het geheugen verankeren. Maak van uw kernzinnen Mama Mia's. Spitsvondig, gericht, onvergetelijk.

Of hanteer een plastische vergelijking. Zoals die tussen boeiende teksten en Bohemian Rhapsody. 

Perfecte mix, swingend tekstritme

Bismillah no ... we will not let you go!

Een pakkende intro en een wisselend ritme met weerhaakjes: zij maakten van Bohemian Rhapsody een wereldhit. Bevat uw tekst deze mix? Dan hebt ook u een hit in handen. Een klassieker die blijft nazinderen en uw doelgroep niet meer loslaat. Wilt u uw bedrijfscommunicatie ook een zeker Bohemian Rhapsody-gehalte geven? Neem dan contact op met Schrijf.be.

Tokkel, streel, toeter: blaas leven en ritme in uw teksten. Deel dit op
Adagio, moderato of staccato: speel met je #tekstritme. Wedden dat je klanten luisteren? Deel dit op

Reageer

Wat klanten zeggen

We zijn heel blij met de tone of voice, originaliteit, frisheid en dynamiek die jullie in de Vlaamse teksten hebben gebracht.

Marije van den Ende