Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Copywriter of ploetermoeder?

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen: je kunt tomatensoep maken tijdens de werkuren. Ik vertel je graag hoe ik dat doe.

Tomatensoep met balletjes

De ajuinen zijn wat groot uitgevallen – drie volstaan. Een scheut olijfolie in de snelkookpan, ajuinen stoven. Tussendoor even mijn mail checken: verdorie, een dringende hulpmail van Cypres. Ik help Roel meteen uit de brand, en ruik verbrande ajuinen. Las ik onlangs niet iets over ploetermoeders? Snel terug naar de keuken. Vier blikken gepelde tomaten in de pot. Heb ik nog een selderstronk in de diepvries? De aardappel niet vergeten. "Anders dikt de soep niet", hoor ik mémé2 zaliger nog zeggen. Mémé2 was mijn grootmoeder. Mémé1 die van mijn man. Waarom zij de 1 kreeg? Dat weet ik niet. Maar onze tomatensoep staat op nummer 1: dát weet ik wel!

De telefoon rinkelt: “Ja, natuurlijk. Neen, neen, ik doe het zo meteen.” Maintenant, tout de suite, heute noch … Maar eerst de snelkookpan van het vuur, of de boel ontploft. Mixen. Even weg van de wereld, want ik hoor niets: geen binnenkomende mails, geen telefoongerinkel. En dan, het moment suprême: de gehaktballetjes draaien. Een beetje peper, zout en paneermeel erbij. Af en toe verdwijnt er een balletje in mijn mond …

Oei, er wordt gebeld. Postpakketje met documentatie voor een nieuwe opdracht. Of ik even hier wil aftekenen? Mijn handen zitten onder het gehakt. Ik haast me terug naar de keuken. Twee katten op het aanrecht: vier balletjes minder. De schade valt nog mee. In de soeppot: vermicellilettertjes, drie vetarme kippenbouillonblokjes en de balletjes. Even goed laten doorkoken, en dan wat room erbij. Geen room in huis? Een flinke schep smeerkaas is even lekker! Hoog tijd om verder te werken.

Maar eerst een grote kop tomatensoep, met véél balletjes ... 

PS Zin in meer lekkers? Surf dan naar www.tastebook.com. En laat je inspireren door mijn favorieten in Mieke kookt. Elke dag komt er een recept bij! Je kunt ook zelf je receptenboek samenstellen en met ons delen.


Lees ook

Wat klanten zeggen

Je bent mijn heldin van de dag!

Cedric Degruyter
PrintConcept