Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10 - info@Schrijf.be
Menu

Schrijfdokter scoort meer dan 90 procent

Denken. Durven. Doen. De N-VA gelooft in duidelijke stand-punten die helder worden verwoord en neergeschreven. Of ze nu komen van de partijtop of van vrijwilligers in de lokale afdelingen. Nele Hiers, teamcoördinator Communicatie, leidt dit proces in goede banen.

de-n-va

nele hiers"Wollige woorden, vastgeroest vakjargon: het is een stijl, maar niet de onze”, steekt Nele van wal. “En ook niet die van Schrijf.be. Dat treft!"

Informeren en enthousiasmeren

“Onze lokale afdelingen houden de inwoners op de hoogte van het politieke reilen en zeilen in hun gemeente. Met inzichten in het gevoerde beleid – of het niet-gevoerde, als we in de oppositie zitten.” (lacht)

“Hun middelen? De digitale media, maar net zo goed huis-aan-huisbladen, folders en brieven. Daarin informeren onze vrijwilligers de lezers helder én maken ze hen warm voor ons gedachtegoed.”

“Waar het soms spaak loopt? Onze mensen zijn … té degelijk. Ze willen altijd zo volledig mogelijk zijn. Met visie, acties én uitgespitte achtergrond op een propvol blad. Terwijl de lezer zich afvraagt: hoe word ik hier beter van?”

Dubbele uitdaging

Neles uitdaging voor de Schrijfdokter® was dubbel. Eén: de lokale vrijwilligers enthousias-meren om topteksten af te leveren. Twee: hen de instrumenten aanreiken om hun lezers te overtuigen en typische tekstvalkuilen te vermijden.

Door de correcte offerte was de zaak snel beklonken. En vertrok de Schrijfdokter met zijn Vespa op een Ronde van Vlaanderen.

Hoge waarderingscijfers

Bood de Schrijfdokter waar voor zijn geld? Nele: ”Oh, ja. Hij kreeg zeer hoge scores van de deelnemers: gemiddeld meer dan 90 procent. En zij vermeldden spontaan dat ze meteen aan de slag konden met de concrete tips. Dat de Schrijfdokter hun eigen teksten als voorbeeld gebruikte, was daar zeker niet vreemd aan. Net zoals zijn 10 schrijftests gewoon voor álle teksten werken – mooi meegenomen.

Toch is een opleiding geen toverstokje. Natuurlijk verbetert de tekstkwaliteit. Maar het blijft missionariswerk: hameren op de do’s-and-don’ts voor overtuigende teksten. Gelukkig doet ons communicatieteam dat met verve.”

Het blijft in de familie

Bij de vraag of ze de training aan iemand anders zou aanraden, kan Nele een lachje niet onderdrukken: “Ik was blijkbaar zo enthousiast dat ik mijn … man heb aangestoken. Hij schreef zich prompt in voor een open sessie van de Schrijfdokter.”


Tevreden partners

Hoge verwachtingen volledig ingelost
Teksten die kleur geven aan onze visie
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Weinig geblaat en veel wol
Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
Wil je echt goede teksten?  Dan moet je hier zijn.
Schrijf.be respecteert onze inhoudelijke boodschap
Mijn geheime wapen om te scoren in Google
Het hart van onze website
De webtekst lokt zoekrobotten
Heel herkenbaar voor onze klanten
Superlatieven schieten tekort
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Snel, deskundig en accuraat
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!
Expert in vervlaamsen
Taalvirtuoos komt aan zijn trekken
Om van te smullen
De Schrijfdokter blies me van mijn sokken