Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10 - info@Schrijf.be
Menu

Vertalen en herschrijven: dát zochten we

Kwam u onlangs in een winkel van Standaard Boekhandel? Dan bleef uw blik beslist hangen bij hun nieuwe e-reader. De tolino shine veroverde in juli 2014 digitale boekenharten. En in november breidde de familie zich uit met de tolino vision 2. Voor de communicatie rond tolino klopte Standaard Boekhandel aan bij Schrijf.be.

casestudy_standaardboekhandel

Met de tolino-reeks zette Standaard Boekhandel de deur wagenwijd open voor digitale lezers. “We kwamen naar buiten met een volledig nieuw product, en daar hoorde een jonge, moderne schrijfstijl bij”, verklaart Sophie Jonckheere. “Bovendien ging het om een groot project. Daarom kozen we liever voor een tekstbureau dan voor een freelancer. We wisten dat er bij Schrijf.be een team klaarstond, dat ook tijdens de zomervakantie bleef draaien.”

Niet vertalen, maar hertalen

Standaard Boekhandel zocht méér dan Nederlandse copywriting, benadrukt Sophie: “De bronteksten voor de tolino waren in het Duits. Een uitdaging, want we zochten een copywriter die de teksten vertaalde én een wervende toon gaf. De hertalingen van Schrijf.be spraken ons dan ook erg aan.”

Veelzijdige pennen

Een Schrijf.be-copywriter verzorgde alle communicatie van de tolino shine én de tolino vision 2: een prikkelende zomer- en winterslogan, aantrekkelijke webteksten, een rake advertentie en heldere FAQ’s. Ook de voice-over en de persberichten gleden door de vingers van Schrijf.be.

Duurzame samenwerking

Hoe Standaard Boekhandel zijn schrijfpartner zou omschrijven? “De teksten hebben een iets langere doorlooptijd dan bij een freelancer. Maar je krijgt er meer dan genoeg voor terug: sterke interne controle, professionele follow-up en altijd een back-up. Bovendien is Schrijf.be erg correct in timing, budget en afspraken.”

Sophie: “Na een korte afstemmingsperiode zaten de teksten helemaal goed. De communicatie is vlot, leesbaar en krachtig. En Schrijf.be hield rekening met onze eigen stijlvoorschriften. Een waardevolle partner!”

banner Standaard Boekhandel tolino

Tevreden partners

Authentiek voer voor moderne lezers
Valse noot? Toch mooi lied!
¡Fantástico!
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Mijn geheime wapen om te scoren in Google
Boodschap gesnapt én goed verwoord
Ik lig nergens meer wakker van
De inbegrepen correctieronde vind ik een hele geruststelling
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
De journalisten happen toe!
De 'vloek der kennis' omzeild
Luminus gaat voor teksten die bruisen van de energie
Teksten van de bovenste plank
Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
Teksten met aroma!
Mijn copywriter had meteen de Bonanza-vibe beet
Nooit een letterlijke vertaling!
Niemand nog een excuus voor slechte teksten
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Echt anders dan wij altijd deden