Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10 - info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.be? Dat is super service!

De webshop Great Big Stuff komt overwaaien uit Amerika. Daar is de winkel met reuzegrote producten al tien jaar een begrip. Jan Bogaerts en Pieter Vermeiren lanceerden in 2012 de Europese afdeling. En daarbij hoorde een persbericht.

casestudy_greatbigstuff

"Je typeert Great Big Stuff heel gemakkelijk", vertelt Jan. "Groot, groter, grootst! We nemen alledaagse objecten, en stoppen die in een vergrootmachine. Zo krijg je potloden van anderhalve meter. Of een champagneglas waarin een magnumfles past. Onze producten doen het bijzonder goed als origineel cadeau. Maar we verkopen ze ook aan bedrijven als relatiegeschenk. En ook in televisiedecors duiken de extra large objecten op."

Grootse teksten

Om de Europese start van Great Big Stuff bekend te maken, ging Jan op zoek naar een tekstschrijver met een scherpe pen. Via Google belandde hij al snel bij Schrijf.be. 

Jan: "De website overtuigde meteen. Dus nodigden we een copywriter uit voor een briefing. Daarin hadden wij niet zoveel te vertellen. We wilden hem vooral aan het woord laten. Omdat we zelf niet thuis zijn in het mediawereldje, waren we in de eerste plaats op zoek naar advies."

Raad én daad

"En we leerden heel wat bij. Op welke dag en op welk moment je een persbericht het best verstuurt. Via welke kanalen dat gebeurt. Hoe je zo’n bericht opstelt. Noem maar op. Daarna voegde de copywriter de daad bij het woord: hij schreef twee persberichten voor ons: eentje voor kranten, en eentje voor tijdschriften."

"Dat gebeurde volgens het vaste stappenplan van Schrijf.be. Van de copywriter gaat een tekst naar de kwaliteitsbewaker en eindredacteur. Dan weer naar de copywriter. Daarna naar de klant. Dan wéér naar de copywriter – met enkele opmerkingen. En daarna opnieuw naar de klant."

Super service

"Het advies dat we tijdens de samenwerking kregen, samen met het heldere stappenplan: dat is mijn definitie van een super service. Willen we in de toekomst een nieuw product aankondigen? Dan kloppen we weer aan bij Schrijf.be. Jullie mogen altijd een megagrote balpen lenen!" (lacht)

Banner greatbigstuff

Tevreden partners

Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Onvoorstelbaar knap werk
“In al die jaren misten zij nog niet één deadline”
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
Authentic while still meeting SEO needs
Teksten onder stroom
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden
Onze baseline ligt lekker
In één woord? Kwaliteit!
Teksten die meeleven
Schrijfdokter-opleiding zou verplicht moeten zijn
De ideale partner die zekerheid geeft
Inlevingsvermogen verdient respect
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
English, in other words
Onze productvoordelen spatten van het scherm
Ik de cijfers, zij de letters