Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière

“Tekst inzetten als marketinginstrument? Dat doen we nog niet zo lang”, vertelt Jack Warnars van het Nederlandse ECMsolutions. Om de juiste stem te vinden, doet Jack een beroep op het Belgische Schrijf.be: “Er zijn vast goede Nederlandse tekstschrijvers, maar ik proef bij jullie de scherpte.”

casestudy_ecmsolutions

ECMsolutions optimaliseert de informatiestromen van bedrijven. Onder meer met digitale archieven, secure e-mail en cloud fax. De IT-specialist is gevestigd in de Nederlandse plaats Rijen, vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. Hun Vlaamse copywriter moest die niet zo héél ver reizen.  En maakte meteen een klik met Managing Director Jack.

Een op de vier lezers klikt door

Jack uitte al snel zijn waardering voor de Vlaamse tongval: “Sommige woorden en beelden klinken gewoon scherper, kleurrijker en meer nadenkend dan wat we in Nederland gewend zijn. Bovendien boeide het verhaal op de Schrijf.be-website me.”

“Wat ik verwacht van Schrijf.be? Teksten die boven alle andere uitspringen. Die de aandacht trekken zonder ons te verheerlijken. En mijn Schrijf.be-copywriter stelde me niet teleur. Onze eerste mailing samen haalde meteen een klikpercentage van 24%.”

Ook de projectaanpak verraste Jack aangenaam: “Jullie voorbereiding en manier van werken is gedetailleerder dan die van je Nederlandse collega’s.”

Vlaamse tekstschrijver, Nederlandse eindredactrice   

ECMsolutions rekent Nederlandse en Belgische bedrijven tot zijn klanten. Maar toch vooral Nederlandse. Uitpakken met té ‘Vlaamse’ teksten, zou dus zonde zijn. Daarom nam onze Nederlandse eindredactrice – Joke Naughton, EINDHOL in het Schrijfbe’es – alle teksten onder handen.

Jack gelooft dat het met de taalbarrière tussen Noord-België en Zuid-Nederland (provincie Noord-Brabant) wel meevalt: “Als er al grote verschillen zijn, dan overbruggen we die met Schrijf.be.”

Handjes aan het stuur

Tot voor kort heette ECMsolutions Metastore. Schrijf.be verzorgde een e-mail om klanten te informeren over de naamsverandering, samen met Jacks collega Rens Kapaan, Sales Consultant. “Het leest lekker”, reageerde die laatste meteen.

Even later ging Rens dieper in op zijn Belgische ervaring:

“Als Nederlander race ik gewoonlijk helemaal vertrouwd, als fietsend met losse handjes, door de Hollandse zin. Een Vlaamse invloed verrast mij als lezer en zorgt ervoor dat ik de zin en informatie bewuster opneem en analyseer. Ik moet dus eigenlijk weer de handjes aan het stuur houden. Dat willen wij ook bij onze klanten bereiken: ECMsolutions houdt zijn relaties alert!”

Een verfrissend compliment mét een geslaagde metafoor
Wat wil je als copywriter nog meer?

ECMsolutions

Tevreden partners

De communicatie blééf gewoon lopen
Overtuigende mailing tegen scherpe prijs
Nieuwsbrief laat boekingen binnenstromen
Teksten die meeleven
Wil je echt goede teksten?  Dan moet je hier zijn.
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet
Our main selling points stood out perfectly
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
Snelheid én kwaliteit als troeven
Echt anders dan wij altijd deden
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Zij geven onze klanten perfecte webteksten!
Meteen dol op de schrijfstijl
Samen tot unieke communicatiestijl komen
Ze trappen niet in de val om moeilijk jargon te gebruiken