Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10 - info@Schrijf.be
Menu

Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière

“Tekst inzetten als marketinginstrument? Dat doen we nog niet zo lang”, vertelt Jack Warnars van het Nederlandse ECMsolutions. Om de juiste stem te vinden, doet Jack een beroep op het Belgische Schrijf.be: “Er zijn vast goede Nederlandse tekstschrijvers, maar ik proef bij jullie de scherpte.”

casestudy_ecmsolutions

ECMsolutions optimaliseert de informatiestromen van bedrijven. Onder meer met digitale archieven, secure e-mail en cloud fax. De IT-specialist is gevestigd in de Nederlandse plaats Rijen, vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. Hun Vlaamse copywriter moest die niet zo héél ver reizen.  En maakte meteen een klik met Managing Director Jack.

Een op de vier lezers klikt door

Jack uitte al snel zijn waardering voor de Vlaamse tongval: “Sommige woorden en beelden klinken gewoon scherper, kleurrijker en meer nadenkend dan wat we in Nederland gewend zijn. Bovendien boeide het verhaal op de Schrijf.be-website me.”

“Wat ik verwacht van Schrijf.be? Teksten die boven alle andere uitspringen. Die de aandacht trekken zonder ons te verheerlijken. En mijn Schrijf.be-copywriter stelde me niet teleur. Onze eerste mailing samen haalde meteen een klikpercentage van 24%.”

Ook de projectaanpak verraste Jack aangenaam: “Jullie voorbereiding en manier van werken is gedetailleerder dan die van je Nederlandse collega’s.”

Vlaamse tekstschrijver, Nederlandse eindredactrice   

ECMsolutions rekent Nederlandse en Belgische bedrijven tot zijn klanten. Maar toch vooral Nederlandse. Uitpakken met té ‘Vlaamse’ teksten, zou dus zonde zijn. Daarom nam onze Nederlandse eindredactrice – Joke Naughton, EINDHOL in het Schrijfbe’es – alle teksten onder handen.

Jack gelooft dat het met de taalbarrière tussen Noord-België en Zuid-Nederland (provincie Noord-Brabant) wel meevalt: “Als er al grote verschillen zijn, dan overbruggen we die met Schrijf.be.”

Handjes aan het stuur

Tot voor kort heette ECMsolutions Metastore. Schrijf.be verzorgde een e-mail om klanten te informeren over de naamsverandering, samen met Jacks collega Rens Kapaan, Sales Consultant. “Het leest lekker”, reageerde die laatste meteen.

Even later ging Rens dieper in op zijn Belgische ervaring:

“Als Nederlander race ik gewoonlijk helemaal vertrouwd, als fietsend met losse handjes, door de Hollandse zin. Een Vlaamse invloed verrast mij als lezer en zorgt ervoor dat ik de zin en informatie bewuster opneem en analyseer. Ik moet dus eigenlijk weer de handjes aan het stuur houden. Dat willen wij ook bij onze klanten bereiken: ECMsolutions houdt zijn relaties alert!”

Een verfrissend compliment mét een geslaagde metafoor
Wat wil je als copywriter nog meer?

ECMsolutions

Tevreden partners

Verkoopbrief was schot in de roos
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Essentie gevat in verfrissende stijl
Authentiek voer voor moderne lezers
Overtuigende mailing tegen scherpe prijs
De teksten zijn er boenk op
Inlevingsvermogen verdient respect
Ze willen het beste voor je
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Teksten die meeleven
Engels, met andere woorden
Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
De 'vloek der kennis' omzeild
Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
Onze baseline ligt lekker
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Doorzettingsvermogen en creatieve input
Mijn perfecte match