Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen

Luchtdicht bouwen. Het is een efficiënte en voordelige manier waarmee nieuwe gebouwen voldoen aan de altijd maar strenger wordende energienormen. Het bewijs: Vlaanderen en Brussel haalden de E-peilnormen nog maar eens naar beneden. Toch is luchtdicht bouwen nog niet goed bekend. Daarom vond zaakvoerder Sven Van Passel de tijd rijp om VentoVita bij bouwers en bouwprofessionals bekend te maken. En daarvoor schakelde hij Schrijf.be in.

casestudy_ventovita

"Je moet mij niet vragen om een commerciële tekst op papier te zetten", zei Sven toen hij zijn copywriter aan de lijn kreeg. Zijn opdracht: schrijf twee brochures. Eén voor bouwers en één voor architecten, aannemers en studiebureaus. De uitdaging? Leg luchtdicht zo uit dat iedereen meteen begrijpt wát het is. En vooral: welke voordelen je eruit haalt.

Tip van andere tevreden Schrijf.be-klant

Hoe Sven bij Schrijf.be uitkwam? "Sophie Van Zeebroeck van grafisch bureau Top Creation raadde me jullie aan. Ze heeft zelf héél goede ervaringen met jullie teksten. Mijn interesse was geprikkeld en ik surfte naar de website. Ik zag snel dat jullie mij konden leveren waarnaar ik op zoek was: hyperprofessionele teksten. Want de brochures zijn een van de pijlers van ons marketingbeleid."

Follow-up én luisteren

Schrijf.be beet zich in de opdracht vast. "Ja, dat merkte ik wel", lacht Sven. "Er kwamen nieuwe producten op de markt die ik eerst uitgebreid wilde testen. Daardoor lagen er twee maanden tussen de offerte en de start. Mijn copywriter belde regelmatig voor de stand van zaken, waarbij ik hem overspoelde met technische informatie. Maar tijdens ons overleg nam hij de tijd om te luisteren naar wat ik wilde bereiken."

Technisch jargon? Nee, mensentaal

En vertaalde de luistervaardigheid zich in het tekstresultaat? "Ja! De teksten slaan spijkers met koppen. Wat mij … verbaasde. Mijn tekstschrijver vond de juiste woorden en toon, haalde er voor elke doelgroep de meest passende voordelen haarfijn uit en bouwde de brochures logisch op. Niet evident voor zo’n technisch onderwerp. Zelfs een leek begrijpt nu wat luchtdicht bouwen is."

Begin van lange samenwerking

Sven vond in Schrijf.be de perfecte bondgenoot. Sinds de brochureteksten vielen er al twee nieuwe opdrachten in de mailbox van onze coördinatoren. En daar blijft het niet bij. "Voor mij staat het vast: ik blijf samenwerken met Schrijf.be!"

Banner VentoVita