Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Een slogan, snel én goed

Geertrui Van Look organiseert al jaren voor vrienden en kennissen avontuurlijke fietsreizen naar exotische bestemmingen. Hoog tijd om haar uit de hand gelopen hobby professionele allures te geven.

casestudy_veloglobe-1

De wielertruitjes van Geertrui rollen de persen op om bedrukt te worden met haar logo. Op dat moment krijgt ze te horen dat er nog plaats is voor een slogan in de halsboord.

Geertrui: “Die kans kan ik niet laten schieten. Alleen ontbreekt het me aan onmiddellijke inspiratie. Google wijst me de weg naar Schrijf.be. Daar trapt de copywriter zijn ideeënmolen meteen op gang.”

Mijn haastige vraag valt niet in dovemansoren

“Ik stel mijn offertevraag op donderdagnamiddag aan Schrijf.be-coördinator Ilse. Enkele uren later zit haar offerte al in mijn mailbox: tien voorstellen a rato van één werkuur. Ik twijfel geen moment. Vrijdagochtend geef ik meteen mijn go. En maandagochtend rollen ze binnen: geen tien, maar zestien voorstellen.”

Hun ervaring stelt mijn vraag scherp

”We overlegden eerst even telefonisch om binnen de juiste krijtlijnen en verwachtingspatronen te werken. En de eerste vraag is al meteen confronterend”, verontschuldigt Geertrui zich lachend.

“In welke taal moet die baseline weerklinken? Tja, daar heb ik zelf nog niet bij stilgestaan. Je geeft door zulke gerichte vragen ook je zakelijke identiteit weer wat meer vorm. Dat is ook leuk om te ervaren.” Engels, werd het dus.

Hybride eindresultaat

“Eigenlijk was ik vooral op zoek naar ideeën. Daarop boorduur ik dan met mijn partner voort, opdat de slogan toch ons eigen DNA zou uitstralen.
Copywriter Roel heeft uit dat uur tijd meer dan het maximum gehaald. Na een weekje sudderen in onze geesten prijkte ‘Let’s bike away’ ook op veloglobe.be.

En wordt deze hobby bigger than life? Dan weet ik dat ik bij Schrijf.be terechtkan voor webteksten in talen die de halve aardbol coveren.”