Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Sprookjesachtige samenwerking

"Fietsprofessionals overtuigen van de Vlaamse fietssnelwegen. Niet in een traditionele speech, wel in een speelse vorm. Humor mag!" De Vlaamse provincies hadden hun Fietscongres-bijdrage helder voor ogen. Ze trokken Schrijf.be op hun bagagedrager en haalden zo inspiratie bij de gebroeders Grimm.

casestudy_provincie_vlaams_brabant

Voorjaar 2016. De Vlaamse provincies raken gecharmeerd door het concept dat Schrijf.be voorstelt: een hedendaags fietssprookje, losjes gebaseerd op de avonturen van Hans en Grietje. Sofie Pues, beleidsmedeweker bij de Provincie Vlaams-Brabant: "Ik merkte meteen dat we samen de juiste weg gingen be… fietsen."

"Schrijf.be durft duidelijk te spelen met de vorm", gaat Sofie verder. "Ze vertrekken er vanuit de inhoud en bouwen daarrond een concept. Dat ze dán pas vertalen naar een offerte. Mijn collega’s en ik liepen al gauw warm voor die proactieve focus."

Humor en creativiteit

Twee Schrijf.be-copywriters gaan samen aan de slag. Ze sturen hun sprookje over en weer. Dat gaat gepaard met lachen en fronsen, schrappen en verbeteren. Tot hun vertelling helemaal goed zit – inclusief regieaanwijzingen en rekwisieten.

De provincies doorbladeren de fietssage met pretogen: "Creativiteit, humor, sterke band tussen vorm en inhoud: het zat er allemaal in. Onze correcties waren schaars."

Gesmaakte dialogen

7 juni 2016, de dag van het Fietscongres. Sara Van Elsacker (Provincie Antwerpen) en Sofie kruipen in de huid van Ans en Griet. Ze vertellen over de 'leesbaarheid' van de Vlaamse fietssnelwegen terwijl ze surplacen op het podium in de Gentse Bijloke.

Sofie: "De teksten lieten zich vlot memoriseren. Want de uitgeschreven dialogen voelden natuurlijk aan. De reacties uit het publiek? Die mochten er zijn! We sprongen uit de band, zeg maar!"

Sofie werkte al eerder samen met Schrijf.be: "Ik weet dus dat je er gegarandeerd kwaliteit krijgt. De tekst was er ook nu boenk op." Zo werd het verhaal van de Vlaamse provincies geen crash, maar een voltreffer. En de fietssnelwegen? Zij doorkruisten het vlakke land nog lang en gelukkig …

Bekijk hoe Ans en Griet het ervan afbrachten.

Provincie Vlaams-Brabant over Schrijf.be