Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu
title: Freelancecopywriters gezocht!
image:
description: Freelancecopywriters gezocht

Vacature freelancecopywriter

Ben jij een freelancecopywriter die klantenmanagement net zo belangrijk vindt als wervend schrijven? En commerciële flair net zo belangrijk als schrijftalent en taalbeheersing? Lees dan vooral verder, want het is nu of nooit.

Schrijf.be zoekt enkele freelancetekstschrijvers op wie het kan bouwen. Zelfstandige doeners die zelf hun plan willen trekken. Maar dan wel in een omgeving die hen hierbij op-ti-maal ondersteunt om kwaliteit af te leveren - zowel qua tekst als in het partnerschap met de klant.

Gezocht: zelfbedruipend copykanon 

Ja, deze vacaturepagina is een stevige kluif. Om je af te schrikken als je er niet 100 procent voor wilt gaan. Maar ook om te vermijden dat jij of ik vroeg of laat in het sollicitatieproces denken: "Miljaar, ik heb mijn tijd verprutst."


Freelancecopywriter bij Schrijf.be

Te veel copywriters zijn in hetzelfde bedje ziek: ze overtuigen graag en goed met hun teksten. Maar verstijven van angst aan de telefoon. En zien klanten als een noodzakelijk kwaad.

Lijd jij zelf aan die aandoening? Laat dan maar zitten. Een volbloed-Schrijfbe'er kickt net op dat contact met klanten, de face-to-facebriefing via videochat, een informele babbel over mogelijke projecten.

Check dus eerst of jij je in elk van deze zeven vereisten vindt:
 

  Ik leef om te overtuigen 

 • Ik ben een fulltimefreelance commercieel tekstschrijver.

  Ik verkoop met mijn toetsenbord  

  Ik dop mijn eigen boontjes  

 • Ik schrijf teksten die doen doen.
 • Mijn teksten slagen met vlag en wimpel voor alle Schrijfdokter-tests
 • Ik vind het heerlijk dat collega's mijn teksten naar een nog hoger niveau tillen.
 • Ik wérk graag - en goed - met klanten.
 • Ik hou van de kick om een offerte te verzilveren.
 • Ik ben goudeerlijk en loyaal.

Schrijf.be freelance copywriter

Project- én accountmanagement

Schrijf.be bestaat uit een select groepje van enthousiaste tekstatleten dat centraal wordt aangestuurd en begeleid. Om de communicatielijnen met de klant kort te houden, heeft Schrijf.be geen accountmanagers.

 • De Schrijf.be-coördinator stuurt alles en iedereen aan. Zij vangt de prospects en klanten op, en wijst hun aanvraag of opdracht toe aan de meest geschikte Schrijfbe'er. Die gaat er proactief en autonoom mee aan de slag.
 • Jij bent als Schrijfbe'er verantwoordelijk voor:
  • projectmanagement: offreren, verzilveren en schrijven van jouw Schrijf.be-opdrachten. Inclusief alle contacten die hiervoor nodig zijn met de opdrachtgever;
  • copywriting: punctueel aanleveren van teksten die de Schrijf.be-kwaliteitsnormen overtreffen;
  • accountmanagement: regelmatig en proactief polsen naar extra opdrachten bij jouw klantenportefeuille.
 • Zowel de Schrijf.be-kwaliteitsbewaker als de -eindredacteur reviseren al jouw teksten. Zo leer je nog elke dag bij.
 • De Schrijf.be-project- en klantenmanagementsoftware houdt iedere betrokkene in realtime op de hoogte.

Empowerment meets ownership

Samengevat:

 1. Jij krijgt de autonomie en de empowerment die jou als freelancer toekomt - en neemt de verantwoordelijkheid op die eraan gekoppeld is.
 2. Schrijf.be waakt met zijn omkadering angstvallig over de kwaliteit van je teksten en je projectopvolging.
 3. Schrijf.be rekent op jouw ownership om meer uit je klantenportefeuille te halen.

De Schrijf.be-werkwijze is de hemel of de hel. De hel voor sitting ducks die wachten tot ze copykruimeltjes toegeworpen krijgen. De hemel voor freelancecopywriters die willen wérken met hun schrijfklanten.

Eerst woorden, dan daden

Vind jij je in het bovenstaande? Voor de volle honderd procent?

 1. Verkoop jezelf aan mij. Hoe? Via het medium dat jou het beste ligt. Persbericht, verkoopbrief, e-mailing met landingspagina, brochure, flyer? Het maakt niet uit: overtuig me dat ik niet zonder jou kan. En focus je niet op de lay-out: ik beoordeel je op de inhoud.
 2. Chronometreer de tijd die je nodig hebt - inclusief het denkwerk. Wees eerlijk. Beknibbelen op de schrijftijd om een goede indruk te maken, maar dat daarna niet kunnen waarmaken? Geen goede basis voor een lange en vruchtbare samenwerking ...
 3. Bewijs je ervaring door je beste pennenvruchten toe te voegen. Herschreef je een tekst? Steek er dan ook de originele versie bij.
 4. Voeg je cv met recente foto toe.
 5. Mail alles naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 6. Krijg gegarandeerd een duidelijk en onderbouwd antwoord - maar alleen als geen enkel van de bovenstaande elementen ontbreekt.
 7. Overtuigde je me al schrijvend? Dan pas nodig ik je uit voor een persoonlijk gesprek. In het andere geval krijg je sowieso rechttoe rechtaan mijn uitgebreide feedback.
   

Ziezo: duidelijker kan ik niet zijn.
De bal ligt in jouw kamp.
 

Wim, Schrijf.be-zaakvoerder