fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Katia della Faille

Zondagmiddag in het ouderlijke huis van mijn maatje Pieter. Drie generaties leunen er gelukzalig achterover na een Bourgondische feestmaal. Bij het digestief versteken de mannen hun broeksriem een tandje.

Taal op het menu

Het gaat al snel over ... vrouwen. Over Katia della Faille, onze flamboyante dorpsgenote, in 2008 nog verkozen tot Belgiës meest sexy politica. En toch gaat het niet over haar uiterlijk. En nog minder over politiek. Op het zondagmenu staat een stevige taaldiscussie.

Groot of klein?

Wat als je een zin begint met Katia's adellijke familienaam?
Begin je dan met kleine d of een hoofdletter:

  • della Faille is een edel geslacht.
  • Della Faille is een edel geslacht.

Hallo?

Als copywriter moet ik de verhitte familiediscussie beslechten. De speaker staat aan en ik hoor mijn stem aan het andere eind galmen door de woonkamer. Mijn buikgevoel zegt me grote letter. Toch kan ik het niet hardmaken met een overtuigend regeltje. Mijn toehoorders willen harde bewijzen en doen me twijfelen.

Noblesse oblige

De harde bewijzen komen maandag. Eindredacteur Marcel en de Taaltelefoon bevestigen mijn gevoel. Aan het begin van een zin geldt voor álle woorden - dus ook voor adellijke namen met een kleine letter - dat ze met een hoofdletter moeten worden geschreven.

Oef, mijn buikgevoel liet me gelukkig niet in de steek.


Tevreden klanten aan het woord

Ik wist meteen: dít is het!
Samenwerking als een geoliede machine
Om een voorbeeld aan te nemen!
Snelheid én kwaliteit als troeven
Dynamische taalprofessionals
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Ik ga met een gerust hart slapen
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Teksten met aroma!
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Onvoorstelbaar knap werk
Hoge verwachtingen volledig ingelost
Superlatieven schieten tekort
“Storytelling met resultaat”
Empathie, ambacht en succes
Snel én goed
English, in other words
Our main selling points stood out perfectly
Die mannen weten wat ze doen!
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten

Wat klanten zeggen

Hartelijk dank voor het mooie werk. Ik werd er even verlegen van. Jezelf zo 'bewierookt' zien doet een beetje raar. Ik vind het copywerk meer dan oké.

Liesbet Patteet
Comadvies