fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

De Kim en het ei

De klokken zijn al lang weer in Rome. En de paashaas geniet van zijn verdiende vakantie. Maar ik? Ik heb nog lang geen rust. Ik blijf maar chocolade eieren eten.

Paastaal

Eivol at ik me de laatste dagen - en ja, die woordspeling is bewust. Want Pasen bracht me niet alleen lekkernijen. De hoogdag overlaadde me ook met tal van ei-woorden of -uitdrukkingen. Dat krijg je als je een copywriter vol chocolade stopt.

Even brainstormen leverde spreekwoorden als 'voor een appel en ei' en 'van die boer, geen eieren' op. Ook een mooie: 'je kunt geen omelet bakken zonder eieren te breken'. Of het bekende: 'een eitje met iemand te pellen hebben'. Je kunt ook 'met een ei zitten', terwijl anderen hun 'ei ergens kwijt kunnen'.

En wat vindt u van de omschrijving 'hij is een zacht eitje'? Veel eleganter dan zeggen dat het een flauwe kerel is, zonder ruggengraat.

Ei, opgepast!

Kilo's chocolade later (oké, ik overdrijf een beetje) schoot me een vergeten uitdrukking te binnen: ei zo na. Het werd meteen ook mijn favoriet - ondanks het feit dat 'ei' helemaal niet naar een kippenei blijkt te verwijzen.

Ei zo na betekent 'bijna', 'net niet'. Oorspronkelijk komt het van 'o zo dichtbij'. De 'ei' is dus een verouderde uitroep van verbazing. Eentje die ik ook slaakte, toen ik ontdekte hoeveel paaseitjes ik uiteindelijk al heb verorberd.


Tevreden klanten aan het woord

Snel, accuraat, betaalbaar
Luminus gaat voor teksten die bruisen van de energie
Precies wat we in gedachten hadden
Je weet op voorhand dat het goed komt
SEO-webteksten die Google én bezoekers verleiden
Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Nooit een letterlijke vertaling!
Elke tekst is een schot in de roos
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Ik ga met een gerust hart slapen
Contentcreatie van a tot z
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Schrijf.be? Dat is super service!
Eerdere samenwerking opende deuren
Onvoorstelbaar knap werk
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Snel, deskundig en accuraat
Tekst even belangrijk als vorm
Uitstekend! En die score geef ik zelden

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de snelle service!

Kelly Van Hooreweder
Comith