Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Tour de tekst: de verzorger

De Tour de France palmt weer menig Vlaamse huiskamer in. U juicht en masse uw favoriete paar benen toe. Wist u dat er ook bij Schrijf.be voor elke etappe van uw tekst iemand de benen van onder zijn lijf koerst? Ga de komende weken met ons op pad en ontdek de diverse functies binnen de Schrijf.be-ploeg. Welkom bij Tour de Tekst!

De verzorger maakt uw teksten op-en-top af

Vlak voor de eindstreep sneuvelen? Het zal onze ploeg niet overkomen. Want eindredacteur Mieke garandeert piekfijn verzorgde copy. Ze masseert spelfouten weg, let op een gezonde grammatica en soigneert de uniformiteit van alle teksten.

placeholder

Niet iedere goede schrijver is ook een taalpurist.

Wat doet een eindredacteur precies, Mieke?

"Ik beman de laatste controlepost voor een tekst naar de klant vertrekt. Van copywriters mag je verwachten dat ze spelling en grammatica onder de knie hebben. Maar niet iedere goede schrijver is ook een taalpurist. Bovendien merkt niemand zijn eigen tikfouten op."

Zware verantwoordelijkheid, niet?

"Dat mag je wel zeggen! Bovendien: niet alles wat taalkundig 'juist' is, passeert de eindredactie. Ik controleer ook of alles conform is met onze stijlgids – of met die van de klant. En of de diverse teksten uniform zijn – extra belangrijk als verschillende copywriters werken aan één project. Gelukkig heb ik een scherp oog voor detail en een passie voor taal."

Noem eens fout die zelfs getrainde tekstatleten nog vaak maken?

"Een klassieker in de bergen: 'op-en-top'. Mét koppeltekens, dus!"


Lees ook

Wat klanten zeggen

Het briefingdocument is erg goed opgezet en houdt ons scherp. Ik houd je op de hoogte van de vorderingen, maar het is (voor ons) nú al een succes!

Stefan Lucius
Chronomed