fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Verwarrend Kerstmis en ingewikkeld Nieuwjaar

Godsdienst is nooit mijn sterkste vak geweest (dat was Nederlands, natuurlijk :-)) Nochtans sleet ik zowel mijn lagere als mijn middelbare schooljaren in katholieke klassen. En de K in KUL stond ook niet bepaald voor ketterij. Toch wou ik dat ik wat beter had opgelet in de les. Dan zat ik nu niet in de religieuze knoei.

kerstmis nieuwjaar hoofdletter

KerstKaart 

Helemaal in de knoop raak ik van religieus hoofdlettergebruik. God weet hoe het allemaal juist in elkaar zit. Toen ik mijn kerstkaartjes (niet Kerstkaartjes) schreef, wist ik het echt niet meer. Wenste ik mensen nu een vrolijke kerstmis of Kerstmis? En hoe zat het met het n/Nieuwjaar? Om maar te zwijgen van paasklokken en paashazen. En God zelf: is die Goddelijk of goddelijk?

Google ex machina

Bij gebrek aan een bisschop in mijn persoonlijke vriendenkring, brengt internet raad. Taaladvies zegt: officiële feestdagen krijgen een hoofdletter. Vrolijk Kerstmis dus, en gelukkig Nieuwjaar. Maar de misviering op die dag? Dat is de kerstmis. En Nieuwjaar valt op nieuwjaarsdag. En God is goddelijk, maar de paus spreek je aan als Heilige Vader. 

Ik probeer het allemaal te onthouden. En zet ondertussen een plaatje van dEUS op. 


Tevreden klanten aan het woord

Heel herkenbaar voor onze klanten
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Valse noot? Toch mooi lied!
Uitpakken met knappe foldertekst
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Zó anders dan wat je elders leest!
Wat als uw freelance-copywriter ermee kapt?
Eindredacteur met scherpe ogen
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
In één rechte pennentrek naar de finish
Luminus gaat voor teksten die bruisen van de energie
Kill our darlings, please
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
¡Fantástico!

Wat klanten zeggen

Even laten weten dat Electrabel heel tevreden was over je tekst!
Het lijkt een onbenullig klein opdrachtje, maar ze waren bijzonder enthousiast.

Miguel Porres
Volta