fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Tja, die 'tje'

Af en toe lijkt het wel of het Nederlands een Benjamin Button doet: het verjongt en verjongt, tot het op een bepaald moment op kleuterniveau is gekomen. De volgende stap? Wellicht een aai over de bol. Ik verklaar me nader. Het valt me op dat meer en meer handelaars in mijn thuisbasis hun woorden graag verkleinen. Tot mijn grote irritatie, die ik helaas te weinig laat blijken. Een greep uit mijn recentste winkelavonturen:

-       “Dat is dan elf eurootjes.”

-       “En het rekeningske voor meneer.”

-       “Dus ik heb: een kleintje met ketchup, een brochetje, een frikandelleke, en een bouletje.”

Gek word ik ervan. Maar kwaad kan ik niet zijn. Ten eerste omdat horeca-uitbaters hun vriendelijkheid willen bewijzen. En ten tweede omdat ze volgens mij niet beter weten. Ze begrijpen hun klanten niet, en hertalen wat ze horen. Letterlijk. Als bewijs deze ‘dialoog’ die ik onlangs voerde:

-       “Een koffie alstublieft.”

-       “Een koffietje?”

Zie je? Het zit tussen hun oren. Maar het moet ophouden. Want het is een beetje te veel aan het worden.


Tevreden klanten aan het woord

De journalisten happen toe!
Die mannen weten wat ze doen!
De tekst spreekt verschillende doelgroepen aan
Eindredacteur met scherpe ogen
Nooit een letterlijke vertaling!
Ze wisten meteen wat ik wilde
Een constant, hoog niveau
Snel, accuraat, betaalbaar
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Meer dan schrijven
Webteksten die kleven
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Een baken van kwaliteit
Ik wist meteen: dít is het!
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Goed voor planning en humeur
In één woord? Kwaliteit!

Wat klanten zeggen

Bedankt voor de copy ... het was gewoon perfect!

Sophie Dumont
Securex