fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Taalvriendelijke barbecue

De zomer is er. Dat betekent: zon, zee, strand ... én barbecue. Werd u al uitgenodigd voor een BBQ-festijn? Ik wél. Maar dan voor een barbeque. Spijtig ... want dat bestaat niet volgens het Groene Boekje.

Missen is menselijk

Barbecue of barbeque: het klinkt hetzelfde, het smaakt hetzelfde ... maar ik word liever op het eerste uitgenodigd. Ik geloof dat een gastheer mét taalgevoel ook betere gerechten serveert. En dus ga ik niet naar de barbecue die Het Nieuwsblad organiseert, en zult u me niet zien bij De Suikerberg in Nederland. Al beseffen ze daar dat missen menselijk is. Onderaan op de pagina staat dan ook: "prijswijzigingen, type- en schrijffouten voorbehouden".

BBQ gezocht

Zelf een barbecue kopen, biedt geen oplossing. Typ ik op de website van de koopjeskrant 'barbeque' in? Dan krijg ik 36 hits. Typ ik barbecue, dan zie ik er maar eentje. Dan maar even op de website van een professionele verdeler kijken. Daar krijg ik niet alleen barbecues, maar ook barbecue-recepten, barbecue-dealers en barbecue-thema's ... voor een mooie, taalvriendelijke zomer. Toch sluit deze taalbewuste verdeler 'barbeque' niet uit. Hij zet het in de bronvermelding van zijn website, zodat ook taalklunsen daarop terechtkomen. Slim! Schrijf.be is trouwens even snugger.

Allemaal in rij

De barbeque-uitnodiging bracht mijn taalgevoelige maag  flink in de knoop, maar het kan altijd nóg erger. Zo lees ik net een recept op het internet: 'Côte à l'os op de barbequeue'. Dat belooft lange rijen ...


Tevreden klanten aan het woord

Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Partner bij uitstek
De tekst past bij mij
Weinig geblaat en veel wol
Vlotte maar doordachte werkwijze
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Geen blindelingse eindredactie
Teksten die meeleven
Winning team
English, in other words
Klassieke bank gaat voor sprankelende aanpak
Teksten met aroma!
Die mannen weten wat ze doen!
Om van te smullen
Hun werkwijze is absoluut top
Teksten op maat
Onze baseline ligt lekker
Nooit een letterlijke vertaling!
Sprookjesachtige samenwerking
Trefzeker, duidelijk en snel.

Wat klanten zeggen

Zaterdag heb ik mijn toespraak gedaan en ik wou jullie zeggen dat ik veel lof kreeg voor de mooie woorden die jullie neerschreven.

Dominique Roelandt
Muziekzolder